Foldimate, el robot que planxa, doblega i perfuma la roba en un instant

Un robot domèstic, també conegut com a robot de servei, és un robot autònom que s'encarrega de les tasques de la llar, per la qual cosa la seva funció principal és millorar la qualitat de vida dins d'aquesta. Els continus avanços en robòtica i en domòtica han fet possible la irrupció de variades classes de robots domèstics. Alguns s'utilitzen amb l'objectiu de facilitar les tasques rutinàries, la qual cosa permet una millor administració del temps per part dels seus propietaris.

Foldimate és l'última innovació tecnològica orientada a ajudar amb les tasques de la llar, en concret amb la roba. Aquest robot s'encarrega de planxar la roba, doblegar-la i perfumar-la en pocs segons. La màquina té uns braços robòtics que agafen la roba i la introdueixen en una cinta transportadora on el vapor aconsegueix planxar-la. A continuació, el robot la doblegarà i perfumarà deixant totes les peces de roba perfectes per poder guardar-les al seu lloc.

La roba de petita grandària com mitjons o roba interior no podrà introduir-se dins del robot, segons expliquen a la seva pàgina web, però és possible allotjar-hi entre 15 i 20 peces de roba, fet que redueix en bona mesura el temps que dedicaríem normalment a realitzar aquesta tasca de manera tradicional.

El 2002 es va llançar al mercat la coneguda aspiradora Roomba -vigent fins al dia d'avui- i es va convertir en un dels símbols dels robots domèstics de l'actualitat. Des de llavors han aparegut una gran quantitat de robots domèstics i la seva influència va en augment al mercat. Així doncs, Foldimate no és el primer robot dissenyat per ajudar en les tasques de la llar sinó que el sector ja ha anat desenvolupant màquines per facilitar aquesta labor. Un altre bon exemple seria Autom, que conversa amb tu mentre fas les tasques de la llar per mantenir-te entretingut.

Foldimate estarà disponible al mercat el 2018 i les inscripcions per a aquells que vulguin fer un pre-demanat ja poden emplenar-se a través de la web per un preu entre els 700 a 860 dòlars.

Publicat: 21/03/2017

Etiquetes:robòtica

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

“La tecnologia brain-controlled robots ja s'està posant a prova per rehabilitar pacients que han patit un ictus”

  • 04/01/2019

Nascut a La Palma del Condado (Huelva), José del R. Millán és catedràtic de l’... Llegir més

Amazon i Robmov, projectes de l’any a la Nit de la Robòtica

  • 26/10/2018

La quarta edició de la Nit de la Robòtica, organitzada per la Comissió... Llegir més

L’IOTSWC 2018 consolida l’Internet de les Coses com a tecnologia clau en la transformació digital

  • 23/10/2018

L’Internet of Things demostra un any més que es tracta d’una tecnologia que s’... Llegir més