Físics australians baten un nou rècord mundial en simulació quàntica

El superordinador Magnus del Pawsey Supercomputing Centre a Austràlia Occidental és l’aparell que han fet servir els investigadors per realitzar la seva simulació de computació quàntica.

En teoria, un ordinador quàntic aprofita la física quàntica per trobar ràpidament la resposta correcta a un problema analitzant acuradament les probabilitats i ajustant-les, mentre que un ordinador clàssic consumirà temps i memòria analitzant cada possible resposta d'una en una.

Doncs bé, arran d’aquest experiment, els científics australians han aconseguit demostrar que un ordinador clàssic té més capacitat per a realitzar el treball de processar dades que qualsevol dels prototips actuals d'ordinadors quàntics a petita escala. "La capacitat per simular algoritmes quàntics a aquest nivell és important per saber com funcionarà físicament un ordinador quàntic, com pot funcionar el programari i quin tipus de problemes pot resoldre", ha explicat Lloyd Hollenberg, professor titular de la càtedra Thomas Baker de la Universitat de Melbourne i director de l’equip que ha assolit aquest nou rècord mundial de simulació quàntica.

És previst que el desenvolupament del hardware quàntic s’acceleri en els pròxims anys, amb la qual cosa, els computadors quàntics arribaran a ser molt més potents i tindran una gran capacitat per a resoldre alguns problemes.

 

Publicat: 31/07/2018

Etiquetes:física quàntica australia investigació simulació computació

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

The BIG Bell Test, un experiment a gran escala sobre física quàntica

  • 20/10/2016

Es busquen 30.000 persones a tot el món per participar en una sèrie d’... Llegir més