La fabricació Additiva 3D, el futur per a la indústria 4.0

La fabricació additiva (coneguda com a impressió 3D) consisteix a la fabricació de peces a partir d’un model 3D sense necessitat de motlles de cap tipus, a través de  la deposició de capes de material i la seva posterior consolidació, que pot dur-se a terme mitjançant sinteritzat làser, curat per llum ultraviolada o addicció d’un aglomerant, depenent de la tecnologia.

Entre algunes dels avantatges que ofereix aquesta nova tecnologia, hi podem trobar el fet que ofereix una resposta immediata a les necessitats canviants del mercat o la facilitat d’atendre l’elevada demanda de diferenciació i personalització dels productes per part dels consumidors. 

Una de les innovacions d’aquest sector és la nova impressora 3D d’HP, que va ser presentada per primer cop a Espanya a la fira d’Advanced Factories 2018, on empreses líders del sector presentaven les seves novetats en primícia.

La nova impressora 3D Jet Fusion 300/500 és l'única que té capacitat de produir peces funcionals a tot color. D’aquesta manera, els fabricants podran escollir entre produir peces en blanc i negre o a color en un període de temps molt més reduït del que necessitarien amb altres solucions i una única plataforma.

El preu actual de la sèrie Jet Fusion 300/500 és d’uns 50.000 dòlars, depenent de la configuració i la preferència de color. Un preu assequible per a empreses, universitats o investigadors.  Amb aquesta nova impressora, HP permet als seus usuaris produir i prototipar nous dissenys i aplicacions a la mateixa plataforma i mantenir-se a la Vanguardia amb una tecnologia preparada pel futur, configurable pel control del vòxel més enllà del color.

Un altre exemple d’innovació del sector és Ricoh,  que presenta el Ricoh Additive Manufacturing Centre de Barcelona, l’únic centre de serveis integrals de fabricació additiva de la companyia al sud d’Europa. Per altra banda, 3DZ Barcelona, ha presentat la Projet 460 Pro de 3D Systems, la Form 2 de Formalbs i Mark Two de Markforged. Es tracta d’una impressora desktop única per la seva capacitat d’impressió de peces més fortes que l’acer. I, finalment, Eceleni, l’empresa dedicada a la fabricació de prototips funcionals, que ha obert una nova línia de negoci per comercialitzar consumibles genèrics, materials compatibles desenvolupats per la firma Suiza Isquared, que ells mateixos distribueixen per la península.

Eines indispensables en un moment clau de la renovació tecnològica al negoci de la indústria.

 

Fes clic a la imatge per inscriure't!

Publicat: 20/03/2018

Etiquetes:Fabricació Additiva 3D industria 4.0 impressio 3D HP RICOH 3DZ BARCELONA Eceleni tecnologia Enginyeria

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Impressió 3D, el producte a mida

  • 13/08/2019

D’entre tots els trumfos que sorgeixen amb la irrupció de la indústria 4.0, la... Llegir més

La fabricació additiva ajuda a aïllar cèl·lules d’un dels càncers de mama més agressius

  • 04/02/2019

ONCOen3D és un projecte d’enginyeria biomèdica que ha assolit una fita molt... Llegir més