Eurecat llença una ampolla de vi intel·ligent que permet verificar el seu contingut sense necessitat d’obrir-la

El centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) ha presentat una nova tecnologia, que no s’havia plantejat fins ara, basada en l’electrònica impresa que obre la porta a la fabricació d’objectes intel·ligents connectats a Internet, com és el cas d’una ampolla de vi. Amb aquesta tecnologia es pot verificar el seu contingut sense obrir-la, gràcies als sensors que porta incorporats a l’etiqueta.

Això és possible perquè l’ampolla porta una etiqueta intel·ligent amb electrònica impresa, sense bateries, que conté sensors de temperatura i de qualitat que permeten la monitorització del producte amb l’ampolla tancada, mitjançant tecnologia Near Field Communication, que fa possible una alimentació i comunicació sense fils a una aplicació mòbil. El projecte s’ha enfocat cap a la producció industrial, identificant i solucionant els reptes per a la fabricació massiva d’aquest tipus d’etiquetes, que es considera que tenen un gran potencial en sectors com el packaging, la logística i l’alimentari, entre altres àmbits.

Les etiquetes, que han estat fabricades amb serigrafia a escala industrial per Germark, s’han aplicat, per primer cop, en algunes ampolles del celler Ramon Roqueta. Les dades rebudes seran emmagatzemades en el núvol, de manera que estaran llestes per donar informació sobre el producte des de que surt del celler. La producció a gran escala d’etiquetes intel·ligents va començar l’any 2016 i ha comptat amb un milió d’euros de finançament.

 

Publicat: 27/03/2019

Etiquetes:vi intel·ligència Enginyeria

Comparteix a
Cap vot de moment