Un estudi d’Adecco apunta els perfils IT, enginyers i altres llocs tècnics, com els més difícils de cobrir a les empreses

Molts d'aquests perfils gaudeixen del que tècnicament es coneix com la plena ocupació o tenen un índex d'inserció laboral elevat, segons un informe d'Adecco sobre perfils deficitaris i escassetat de talent a l’estat espanyol. 

La companyia de recursos humans explica que aquesta situació obeeix a diverses raons: l'escassetat de perfils qualificats i ben formats en certs àmbits; els torns canviants per a determinats llocs de treball; el domini d'idiomes; la recerca de candidats molt especialitzats, i salaris poc competitius en algunes regions i per a posicions concretes.

Segons Adecco, més de la meitat dels directors de recursos humans de l’estat reconeixen tenir problemes a l'hora de reclutar talent per a la seva companyia. Fins a un 10% de les vacants disponibles en el mercat laboral es queda sense cobrir i prop d'un 20% ha de redefinir-se per poder trobar candidats que s'ajustin a les demandes de les empreses.

 

Publicat: 02/08/2018

Etiquetes:enginyer perfils ocupació inserció laboral Formació

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Pere Caminal: “El més important és escollir una professió que et faci gaudir”

  • 06/07/2017

En el decurs de la Diada de l’Enginyer d’enguany va atorgar-se el Premi al... Llegir més

Els enginyers, un dels perfils laborals més demandats

  • 19/08/2016

Segons l’informe de la consultora Spring Professional d’Adecco, entre les deu... Llegir més

Els enginyers de Google avancen en el camp del càlcul quàntic

  • 17/08/2016

Els enginyers de Google han aconseguit una fita en l’àmbit del càlcul quàntic... Llegir més