Una espàtula intel·ligent amb segell català, premi del públic en els guardons d’innovació europeus

Un prototip d’espàtula intel·ligent que mesura la salinitat dels aliments automàticament i que ha estat dissenyat en col·laboració amb el centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio), en el marc del projecte Do Change, ha rebut el premi del públic als guardons Innovation Radar Forum 2017, promoguts per la Comissió Europea i que reconeixen la innovació tecnològica en diferents àmbits.

En concret, l’espàtula intel·ligent, anomenada COOKiT, mesura la salinitat dels aliments automàticament i “permet fer-ne un seguiment en temps real a través del mòbil”, destaca Daniel Blanco, Project Manager del desenvolupament.

Segons explica, Eurecat s’ha encarregat de desenvolupar la tecnologia d’aquest estri que fa un seguiment de la concentració de sodi i que està “especialment indicat per a persones amb problemes cardíacs”.

A banda de COOKiT, també integren la solució Do Change el dispositiu Horus, que informa sobre les propietats nutricionals dels ingredients; FLUiT, per fer un seguiment dels hàbits d’ingesta de líquids amb el mòbil, i Vire, que ajuda a la rehabilitació dels pacients amb malalties cardiovasculars recopilant paràmetres d’activitat per promoure un estil de vida saludable.

El projecte Do Change uneix quatre eines d’mSalut o Salut al Mòbil que permeten fer un seguiment de paràmetres com la ingesta de líquids, sal o menjar per promoure una dieta equilibrada i adaptada a les necessitats mèdiques de cada pacient. El públic present a l’entrega de premis, que es va celebrar el 9 de novembre a Budapest, havia de triar una d’entre 20 propostes d’innovació tecnològica preseleccionades.

Do Change, coordinat per l’empresa holandesa Smart Homes, està integrat per un consorci de 10 socis de tres països europeus i Taiwan, entre universitats, centres sanitaris i de recerca i empreses privades. Des de Catalunya, a més d’Eurecat, participa en el projecte l’entitat pública d’ajuda a la dependència Badalona Serveis Assistencials.

Publicat: 12/01/2018

Etiquetes:innovació innovació tecnològica recerca EURECAT projecte Do Change COOKiT

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Estudiaran el valor del temps de viatge dels usuaris per dissenyar sistemes de transport més adaptats

  • 18/07/2019

El projecte europeu MoTiV que analitzarà el valor del temps de viatge dels... Llegir més

Microxips fabricats a la UPC mesuraran el vent de Mart

  • 17/07/2019

El sensor de vent de l’instrument MEDA en el desenvolupament del qual ha... Llegir més

Sauter 4.0

  • 15/07/2019

El canvi digital afecta tots els sectors. Durant els últims anys, Sauter ha... Llegir més