Es presenta “Som Investigadores”, una iniciativa per animar les nenes a fer carreres tecnològiques

El superordinador MareNostrum i les Macedònia s’alien per animar les nenes a fer carreres tecnològiques. El projecte “Som Investigadores” compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i és una iniciativa del Barcelona Supercomputing Center

El projecte “Som Investigadores” neix de la voluntat del Barcelona Supercomputing Center de contribuir a augmentar la presència de noies en les carreres tecnològiques. Diversos estudis apunten que la menor presència de noies en les carreres STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques, en anglès) té la seva arrel en creences que les nenes i noies adopten en edats molt primerenques, en el sentit que aquestes vocacions són més pròpies dels nens i nois, i que, per tant, aquesta no és una sortida professional per a elles. 

És per això que el centre ha dissenyat un programa de visites en les quals es posa especial èmfasi a fer visible que treballar amb supercomputadors també pot ser una feina de dones. La visita inclou més de mitja dotzena de jocs per introduir els alumnes al món dels superordinadors, estarà guiada per educadores i la presència de dones als materials educatius serà majoritària.

“Som Investigadores” compta també amb la participació del grup musical Macedònia que ha fet una cançó, precisament, titulada “MareNostrum”, actualment el supercomputador més potent d’Espanya, el 22è del món i el 5è d’Europa. “Investigadores de tot el món fem descobriments brutals, genials, des de Barcelona per a tot el món, amb un ordinador espectacular”, són els primers versos d’aquesta peça musical.

Es calcula que sis mil alumnes de primària de Barcelona visitaran el supercomputador en aquest tour pensat especialment per acostar la tecnologia a les nenes.

Publicat: 13/07/2018

Etiquetes:Enginyeria noies supercomputadors

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Es lliuren els Premis Bonaplata 2018 per a la valoració del patrimoni industrial, tècnic i científic

  • 08/01/2019

L’Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d'Arqueologia... Llegir més

Enginyers del MIT proven el primer prototip d’avió propulsat sense combustible

  • 26/11/2018

Enginyers de l'Institut de tecnologia de Massachusetts (MIT), als Estats Units... Llegir més