Es presenta “Som Investigadores”, una iniciativa per animar les nenes a fer carreres tecnològiques

El superordinador MareNostrum i les Macedònia s’alien per animar les nenes a fer carreres tecnològiques. El projecte “Som Investigadores” compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i és una iniciativa del Barcelona Supercomputing Center

El projecte “Som Investigadores” neix de la voluntat del Barcelona Supercomputing Center de contribuir a augmentar la presència de noies en les carreres tecnològiques. Diversos estudis apunten que la menor presència de noies en les carreres STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques, en anglès) té la seva arrel en creences que les nenes i noies adopten en edats molt primerenques, en el sentit que aquestes vocacions són més pròpies dels nens i nois, i que, per tant, aquesta no és una sortida professional per a elles. 

És per això que el centre ha dissenyat un programa de visites en les quals es posa especial èmfasi a fer visible que treballar amb supercomputadors també pot ser una feina de dones. La visita inclou més de mitja dotzena de jocs per introduir els alumnes al món dels superordinadors, estarà guiada per educadores i la presència de dones als materials educatius serà majoritària.

“Som Investigadores” compta també amb la participació del grup musical Macedònia que ha fet una cançó, precisament, titulada “MareNostrum”, actualment el supercomputador més potent d’Espanya, el 22è del món i el 5è d’Europa. “Investigadores de tot el món fem descobriments brutals, genials, des de Barcelona per a tot el món, amb un ordinador espectacular”, són els primers versos d’aquesta peça musical.

Es calcula que sis mil alumnes de primària de Barcelona visitaran el supercomputador en aquest tour pensat especialment per acostar la tecnologia a les nenes.

Publicat: 13/07/2018

Etiquetes:Enginyeria noies supercomputadors

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Una impressora 3D crea el primer cor amb teixit humà

  • 16/04/2019

Científics de la Universitat de Tel Aviv han presentat un prototip de cor humà... Llegir més

Jugar no havia estat mai tan profitós

  • 10/04/2019

Catalunya i, molt especialment, Barcelona s'han aconseguit fer un nom en el... Llegir més

La UPC inaugura un centre de recerca sense parets, integrat per sis grups de recerca consolidats

  • 05/04/2019

La posada en marxa del centre de recerca consolidat IDEAI-UPC ha de permetre... Llegir més