Un equip multidisciplinari de l’ESEIAAT viatja a Moscou per participar al concurs internacional VisionHack

Cinc estudiants de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audivisual de Terrassa (ESEIAAT) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) han viatjat  a Moscou per participar al concurs VisionHack que organitza la National University of Science and Technology MISiS (Moscou, Rússia) i que tindrà lloc entre els dies 11 i 13 de setembre. Els estudiants de la Politècnica a Terrassa hauran de resoldre un repte relacionat amb la visió artificial aplicada a la conducció autònoma. La seva proposta  competirà amb equips d’universitats nord-americanes, europees i asiàtiques.

Carles Fernández, Boyan Naydenov, Sebastià Ramon, Pep Rodeja i Cristina Uroz són els estudiants de la UPC que representaran a Catalunya al concurs internacional VisionHack. Tots cinc estudien diferents enginyeries de les àrees aeroespacial, robòtica, industrial, disseny industrial i audiovisual a l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Audiovisual de Terrassa (ESEIAAT), formant així un equip multidisciplinari que intentarà resoldre, de la manera més efectiva possible, el repte tecnològic proposat pels organitzadors del concurs.
Aquest repte consistirà a aplicar un sistema de visió artificial que resolgui una determinada situació real de conducció autònoma. Si la seva solució resulta valorada com la millor, guanyarien 12.000 euros. El concurs Internacional VisonHack està patrocinat per empreses com ara Jaguar, LandRover, Uber, Nvidia i el centre d’R+D Skolkovo (considerat el Silicon Valley rus), entre d’altres.

Els cinc estudiants de l’ESEIAAT competiran amb equips de les millors universitats de tot el món, com ara el Massachusetts Institute of Technology (MIT), la Universitat de ciència i tecnologia de Beijing, la de Cambridge, la University of Wisconsin,  l’Arizona State Universitiy, el Harbin Institute of Technology, la Peking University i  prop de 30 universitats russes.
Durant el seu viatge a Moscou, l’equip de l’ESEIAAT participa també a la International Maker Faire Moscow 2017 que tindrà lloc entre els dies 9 i 10 de setembre a la mateixa universitat rusa, acompanyat per Javier Hernández, director de FabLab Terrassa. Aquest esdeveniment aplega autofabricants i empreses o institucions involucrades en l’autofabricació. L’equip de la UPC intervindrà en aquesta fira realitzant  tallers de fabricació de robots per a nens.

Publicat: 12/09/2017

Etiquetes:ESEIAAT UPC VisionHack MISiS Skolkovo

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Electra Caldense celebra el seu centenari

  • 23/03/2018

Avel·lí Xalabarder i un grup de pioners van constituir l’Electra Caldense a... Llegir més

Fòrums: l’oportunitat d’inici del món laboral pels estudiants d’Enginyeria

  • 15/03/2018

El Col·legi d’Enginyers i altres centres aprofiten els Fòrums per relacionar... Llegir més

La UPC participa en el Festival YoMo

  • 27/02/2018

Entrar en el món de la realitat virtual, pilotar un dron, descobrir la... Llegir més