Els enginyers, un dels perfils laborals més demandats

Segons l’informe de la consultora Spring Professional d’Adecco, entre les deu professions més demandades durant l’any 2016, trobem tres llocs laborals relacionats amb l’enginyeria: Enginyer de Qualitat i Costos, Video Engineer i Enginyer Logístic.

A l'àrea d'Indústria & Engineering, l'Enginyer de Qualitat i Costos s’ha convertit en un perfil d'alta rellevància a causa de l'interès de les grans empreses de projectes EPC (Engineering, Procurement and Construction). El candidat més cercat ha de ser capaç d'aplicar de manera correcta plans de qualitat segons la normativa ASME

Un dels sectors és l’àmbit de les Telecomunicacions. La societat està en contínua evolució en les formes de comunicar-se: internet, tecnologia mòbil, ràdio, vídeo, tecnologia mòbil, ràdio, televisió i xarxes informàtiques. Amb aquestes noves premisses de transmetre, notificar i participar, neixen noves necessitats en empreses i clients. I aquí és on es fa necessària la figura del Video Engineer, un dels més cercats segons Spring Professional.

A l’àrea Supply Chain & Logistics, el perfil que més sol·liciten les empreses vinculades a aquesta línia de negoci és l'Enginyer de logística. Aquests candidats seran els responsables d'optimitzar les rutes i fluxos logístics de les mercaderies, i ha de col·laborar en l'adaptació dels procediments de treball per aconseguir una màxima eficàcia i qualitat de servei. Entre les funcions d'aquests enginyers estan les de dissenyar solucions logístiques òptimes, identificar i analitzar millores en els fluxos d'entrada i sortida de mercaderies, l’elaboració d'estudis de viabilitat logística o l'optimització de costos en les operacions logístiques.

Publicat: 19/08/2016

Etiquetes:Enginyeria enginyer engineering logística telecomunicacions mercat laboral treball feina

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

La direcció de projectes, un ofici per als enginyers

  • 08/02/2019

Un projecte consisteix a assolir un objectiu concret, amb un pressupost... Llegir més

Es lliuren els Premis Bonaplata 2018 per a la valoració del patrimoni industrial, tècnic i científic

  • 08/01/2019

L’Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d'Arqueologia... Llegir més