Els enginyers de Google avancen en el camp del càlcul quàntic

Els enginyers de Google han aconseguit una fita en l’àmbit del càlcul quàntic: han simulat amb exactitud una molècula de l'hidrogen. Aquest avenç pot causar una revolució tecnològica en moltes esferes de la química i demostra que els ordinadors quàntics poden ser una eina de gran utilitat en la recerca química i quàntica.

Si els especialistes aconsegueixen repetir el seu experiment amb altres molècules, la societat podria beneficiar-se dels avanços en moltes esferes, des de l'energia neta fins a la medicina.

L'enginyer de 'programari' quàntic de Google, Ryan Babbush, ha manifestat que “aquesta àrea es pot modernitzar tant que els exemples imaginats avui només són la punta de l'iceberg". Els representants de Google creuen que es podran veure aplicacions d'aquests assoliments en totes les esferes de la química: millors bateries, articles electrònics flexibles, nous tipus de materials, etc.

No obstant això, alguns experts consideren que la màquina de Google no és encara un autèntic ordinador quàntic i que resta molt camí per recórrer. En qualsevol cas, la computadora és molt potent en relació amb un ordinador 'clàssic', que, per exemple, trigaria aproximadament 10 dies a realitzar les operacions necessàries per elaborar una simulació d'una molècula de propà.

Si els especialistes aconsegueixen repetir el seu experiment amb altres molècules, la societat podria beneficiar-se dels avanços en moltes esferes, des de l'energia neta fins a la medicina.

 

Publicat: 17/08/2016

Etiquetes:enginyer quantum calcul quantic energia quantica google

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

L’economia circular, un model eficaç i sostenible davant dels tradicionals sistemes lineals de producció

  • 26/09/2018

L’editorial Suez Spain ha editat Economía circular: conversión de residuos en... Llegir més

Pere Caminal: “El més important és escollir una professió que et faci gaudir”

  • 06/07/2017

En el decurs de la Diada de l’Enginyer d’enguany va atorgar-se el Premi al... Llegir més