Els enginyers encarregats de tenir cura de la torre de Pisa l’estan redreçant lentament

L’equip d’experts que supervisa el moviment de la torre de Pisa, un dels monuments més populars del món, confirma que, a poc a poc s’està redreçant. Segons publica el diari italià “La Stampa”, els enginyers encarregats de tenir-ne cura han constatat que l'estat de salut de l'edifici, de 57 metres d'alçària, és millor del que havia previst el comitè internacional que va projectar els treballs de consolidació el 1993, quan es temia que l’edifici pogués arribar a esfondrar-se si no s’hi intervenia urgentment.

Nunziante Squeglia, professor de geotècnica de la Universitat de Pisa i col·laborador del grup de vigilància de la torre ha explicat a la premsa que, des que va començar el procés de cura, el monument ha reduït la seva inclinació prop de 2.000 segons d'arc, més o menys mig grau. Tot i això, el professor descarta que, a aquest ritme, la torre pugui arribar a estar mai recte del tot, almenys, en els pròxims 4.000 anys. 

La torre de Pisa es va construir entre els segles XII i XIV. La seva inclinació es deu a un esfondrament del terreny que es va detectar ja en les primeres etapes de la seva construcció. Les autoritats la van tancar al públic el 1990 per dur a terme una intervenció que permetés consolidar-ne l’estructura. El 2011 es va reobrir un cop la inclinació es va haver reduït 44 centímetres.

 

 

Publicat: 20/12/2018

Etiquetes:Pisa Torre itàlia enginyers terreny estructura inclinació

Comparteix a
Cap vot de moment