Encara queda un llarg camí per una IioT massivament implementada a Espanya, segons PwC

Espanya encara és molt per darrere de les empreses del sector industrial de la resta del món en matèria de digitalització. Només un 8% es troba en un nivell de digitalització avançat, 25 punts per sota de la mitjana global, situada en el 33%. 
 
Aquesta la principal conclusió de l'informe Indústria 4.0, elaborat per la consultora PwC España a partir de 2.000 entrevistes amb directius d'empreses del sector industrial -automoció, aeroespacial, electrònica, química, papereres, metal·lúrgiques, constructores i de transport i logística- en 26 països -45 a Espanya-. L’estudi analitza com l'aplicació de les tecnologies digitals en els processos industrials i de fabricació comença a tenir efectes directes en matèria de reducció de costos i d'eficiència.
Segons PwC, la velocitat d'aquest procés de digitalització en els pròxims cinc anys serà menor a Espanya que a la resta del món. L’any 2020, el 72% de les empreses industrials a nivell global estaran digitalment avançades mentre que, a Espanya, aquesta xifra serà del 19%.
A tot el món, les empreses del sector estan digitalitzant les funcions essencials dins de la seva cadena de valor interna, així com amb els seus socis comercials al llarg de la cadena de subministrament per obtenir estalvis de costos operatius del 3,6% anual fins al any 2020.
L'informe també mostra els obstacles identificats pels enquestats per dur a terme la digitalització del sector a Espanya. La principal és la manca de cultura digital (76%), seguits de la manca de visió i lideratge (64%) i els beneficis econòmics confusos (56%). El 28% menciona els elevats requeriments d'inversions, la incapacitat dels socis de col·laboració pel que fa a solucions digitals (24%) i el manca de talent (20%).
Un resum executiu d el'informe en vídeo es pot consultar aquÍ:
 

Publicat: 14/09/2016

Etiquetes:industria 4.0 IioT digitalització innovació procesos industrials tecnologies digitals eficiència PwC

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Tendències en robòtica 4.0

  • 11/07/2018

El mes d’abril passat es va celebrar una nova edició de la Hannover Messe, la... Llegir més

El SIL 2018 reivindica el rol de la logística com un dels motors de l’economia mundial

  • 20/06/2018

SIL BARCELONA va reunir més de 650 empreses de les quals els 40% eren... Llegir més

La transformació digital de les organitzacions

  • 14/06/2018

El passat 23 de maig, el Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya va... Llegir més