En marxa el programa “Let’s go engineering” per despertar la vocació per l’enginyeria

El Ministeri d'Educació va fer públiques les dades de les matriculacions per al curs 2015/2016 a les universitats públiques espanyoles en graus d'enginyeria, un 77% dels alumnes ​​eren homes i un 23% dones. Aquestes dades són corroborades per l'informe PISA, Programa Internacional per a l'Avaluació d'Estudiants, del 2015 en el qual es mostrava que només un 7% de les adolescents de 15 anys tenien pensat estudiar una carrera d'enginyeria o informàtica. Amb aquestes dades i després de dur a terme algunes xerrades a escoles que posen de manifest la desigualtat que hi ha entre les preferències dels alumnes i les alumnes, 30 treballadors de Schneider Electric van decidir impulsar el programa per a estudiants de primària. Per fer-ho es col·labora amb centres educatius de les principals ciutats espanyoles per crear un espai d'influència i així contrubuir a crear noves vocacions d'enginyeria i trencar estereotips de gènere assignats a aquestes carreres.

A més, altres anàlisis de la situació actual d'Espanya han arribat a la conlusión que falten professionals en enginyeria per cobrir les necessitats del mercat. El Ministeri d'Educació i Formació Professional assegura que sols un 17'9% dels estudiants es decanta per la branca d’ "Enginyeria i Arquitectura". Per això mateix és important aportar valor a la carrera, perquè hi hagi professionals diversos i variats dins el sector.

El programa s'anirà desenvolupant durant el curs escolar i es dividirà en diverses fases. En cadascuna d'elles es realitzaran diferents activitats que pretenen despertar la creativitat i mostrar l'impacte humà i el benefici social que pot aportar l'enginyeria, ja que generalment s'associa amb una activitat deshumanitzada i industrial. Amb les diferents sessions es vol aconseguir que la decisió de l’alumne a l’hora d’elegir quina carrera estudiar no es vegi condicionada pel pensament de què la carrera d’enginyeria està masculinitzada.

Per ara ja s'ha implementat en dues escoles de Barcelona, ​​una de Madrid i una altra a Bilbao i es preveu que aviat arribarà a València. Així es pretén abastar el major nombre d'estudiants possibles centrant-se primerament a les ciutats més importants d’Espanya.

 

Publicat: 12/11/2018

Etiquetes:Enginyeria Nens Carrera informació cursos

Comparteix a
Mitja: 5 (1 vote)

Articles relacionats

"El canvi climàtic és un problema seriós i hem d’actuar de manera urgent"

  • 29/05/2019

Nascut a Sevilla, José Domínguez Abascal és doctor en Enginyeria Industrial i... Llegir més

Desenvolupen una manera de moure milers de ‘quilos’ amb les mans nues

  • 20/05/2019

Avui dia la construcció depèn de grues i maquinària pesant per moure els blocs... Llegir més

Almirall construeix la planta fotovoltaica d’autoconsum més gran de Catalunya

  • 14/05/2019

La instal·lació d’aquesta planta solar, fruit dels esforços d’Almirall per... Llegir més