Empreses del sector del gran consum busquen talent universitari al 2n Summer Camp de l'AECOC

El Campus del Baix Llobregat de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a Castelldefels acollirà el proper 11 de juliol la segona edició del Summer Camp del Gran Consum de l'AECOC, l'associació empresarial que reuneix a més de 27.000 empreses de la indústria i la distribució de l'Estat espanyol. La jornada té com a objectiu posar en contacte estudiants universitaris i recentment titulats amb directius de les principals empreses del sector.

La segona edició del Summer Camp del Gran Consum comptarà amb la participació de 120 joves de diferents universitats espanyoles seleccionats tant pel seu expedient acadèmic com per les seves capacitats personals. 21 d'aquests joves són estudiants de la UPC de diverses titulacions dels àmbits de l'enginyeria industrial i l'enginyeria de biosistemes i alimentària.

Els participants en el Summer Camp treballaran conjuntament durant la jornada amb directius de les àrees de recursos humans d'un total de 23 empreses líders del sector: Aldi, Auchan Retail, Qualitat Pascual, CAPSA Food, Carrefour, Danone, Diageo, Ecoembes, grup Euromadi, grup Siro, Henkel, Idilia Foods, Leroy Merlin, Lidl, Mahou San Miguel, Makro, Nestlé, PepsiCo, Procter & Gamble, Salvesen Logística, Simon, Stef i Valora. Els joves hauran de resoldre un repte plantejat per les empreses, treballant conjuntament.

A més, els participants mantindran una entrevista personal amb un consultor de recursos humans de Michael Page especialitzat en gran consum per analitzar les opcions d'ocupabilitat del seu perfil, que els ajudarà a identificar les seves capacitats més rellevants i les seves oportunitats de millora.

Selecció dels participants

Els joves seleccionats per participar en la jornada són estudiants universitaris d'últim any de grau o màster o bé acabats de titular, menors de 30 anys, procedents de tot Espanya. AECOC proporciona beques de desplaçament de fins a 300 euros a aquells que resideixen fora de la província de Barcelona.

Els joves seleccionats compten amb un perfil que destaca ja sigui per la seva trajectòria acadèmica o per les seves habilitats comunicatives, el potencial professional i el domini d'idiomes. Ser capaç de definir l'objectiu professional, transmetre el talent i diferenciar-se de la resta de candidats mitjançant una proposta de valor han estat aspectes clau per formar part de les persones seleccionades.

Els universitaris seleccionats provenen de diferents titulacions malgrat que s'ha donat especial importància a aquells candidats amb formació en les àrees relacionades amb la cadena de subministrament, comercial i trade màrqueting o tecnologia aplicada, com ara administració i direcció d'empreses, economia, enginyeries, investigació de mercats, màrqueting o postgraus en tecnologia i innovació.

Acceleradora d'oportunitats professionals

El Summer Camp del Gran Consum és un esdeveniment que vol esdevenir punt de trobada de referència entre el talent jove i els principals actors econòmics i generadors d'ocupació del sector. La jornada també vol fomentar la millora de les competències socials dels participants i reforçar aquelles que resulten especialment útils en los primers anys de carrera professional.

AECOC va posar en marxa aquest projecte en el marc del Pacte per l'Ocupació Juvenil signat a l'octubre del 2015 i que ja subscriuen 53 entitats entre empreses fabricants, distribuïdores i partners amb l'objectiu de treballar de forma conjunta per afavorir l'ocupabilitat dels joves. AECOC, una de les majors organitzacions empresarials de l'Estat, amb més de 27.000 empreses associades, representa sectors tan diversos com l'alimentació i les begudes, el tèxtil, l'electrònica, la ferreteria i el bricolatge, la salut i l'hostaleria, entre d'altres. 

Publicat: 10/07/2017

Etiquetes:Enginyeria Universitat Politecnica Catalunya UPC Summer Camp del Gran Consum talent talent jove

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

El repte de tenir un equip competent, motivat i cohesionat

  • 16/05/2018

BETWEEN ENGINEERING Lab, l’oficina tècnica de la consultora tecnològica... Llegir més

Nous envasos flexibles que allarguen la vida dels aliments

  • 14/05/2018

L’AINIA centre tecnològic i l’empresa UBE Corporation Europe (España) han... Llegir més