EIC i PIMEC Logística units per la logística, un sector clau per a l’economia

Segons els informes recents de CIMALSA, al llarg dels últims anys s’ha consolidat la tendència de superació de crisis dins d’aquest sector. Tot i que la logística catalana sembla que hagi perdut força als últims mesos, les empreses dedicades a la logística continuen augmentant la seva productivitat i generant ocupació. Una situació que, inclús dins d’un entorn no favorable, gràcies a directius i als plans de negoci, s’ha pogut controlar i mantenir en evolució per part de les empreses. 

Aquest sector es veu protagonitzat, en gran part, pels enginyers. Degut a la creixent tecnificació del negoci (augment de l’automatització dins dels magatzems, definició de metodologies, etc.), és fonamental una bona xarxa d’infraestructures i un desenvolupament tecnològic, entre altres coses, però això no és suficient. Els enginyers, doncs, s’han convertit en un element fonamentals pel desenvolupament de nous productes, sistemes i conceptes que col·laboren a la evolució d’aquest sector.

En aquesta línia, la subcomissió de Logística dels Enginyers Industrials de Catalunya i PIMEC Logística han signat un acord de col·laboració per tal que ambdues institucions puguin treballar de manera conjunta fonamentant i donant suport a la logística empresarial com a un factor estratègic de l’empresa i el desenvolupament sostenible de l’economia. La necessitat de fomentar un sector logístic més potent a Catalunya ha sigut el principal motiu per a establir aquest acord, que ha estat signat a principis del mes d’Abril per Gian-Lluís Ribechini, president de la Comissió de Gestió Empresarial; Joan Josep Vallvé, coordinador de la subcomissió de Logística; Ignasi Sayol, president de PIMEC Logística i Sergi Lafita, secretari de PIMEC Logística.

Gràcies a aquest estudi de col·laboració, els EIC podran participar dins les comissions tècniques i grups de treball de PIMEC. A l’hora, PIMEC podrà participar també a les consultes de normativa realitzades pels Enginyers Industrials de Catalunya.

“Els objectius principals que ens hem proposat són: establir una col·laboració per tal de donar més abast tant a les activitats d’una com de l’altra entitat, poder compartir estudis i anàlisis que es facin i que afectin al sector logístic, compartir informacions que puguin ser de utilitat als socis d’una i altra banda”, ha explicat en Sergi Lafita, secretari de PIMEC Logística.

La importància cap al sector logístic i les seves implicacions, com el desenvolupament econòmic o l’ocupació laboral que genera, cada cop té més pes en l’actualitat. Pel que fa PIMEC Logístics, l’empresa xifra al voltant del 12,5% al PIB. Tot i així, en un món que evoluciona molt de pressa, el que suposa un inconvenient pels logístics, “encara hi ha molta feina per a fer”, ha assegurat Lafita.

“Les xarxes de transport de qualsevol tipus (marítim terrestre, aeri) tenen necessitats evidents de millora i ampliació. Totes aquestes actuacions han redundar en las empreses i, en conseqüència, en el desenvolupament del país”, ha assegurat Joan Josep Vallvé,

Alguns dels reptes proposats dins l’acord establert entre els EIC i PIMEC Logístics són l’aplicació de IoT a l’àmbit logístic; la col·laboració logística entre competidors; l’automatització d’instal·lacions; els processos d’outsourcing; i el blockchain aplicat a la logística.

 

Publicat: 27/04/2018

Etiquetes:logística sector logístic acord EIC PIMEC Logística economia empresa logística empresarial

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Les claus de la Revolució Digital a debat a la Diada TIC

  • 25/09/2018

Els participants de la Diada de las TIC (a la qual ja s’han inscrit més de 500... Llegir més

Una innovadora tecnologia permet augmentar un 40% la precisió del temps d’arribada dels enviaments per mar

  • 27/06/2018

L’enviament per mar suposa més de 200 interaccions entre 25 agents diferents... Llegir més

El SIL 2018 reivindica el rol de la logística com un dels motors de l’economia mundial

  • 20/06/2018

SIL BARCELONA va reunir més de 650 empreses de les quals els 40% eren... Llegir més