Dues pimes catalanes, escollides des d'Europa pels seus projectes d'innovació en gestió de l'aigua

Les empreses catalanes Zero 2 Infinity SL i Sparsity SL rebran fins a 60.000 euros pels seus projectes d'innovació en gestió de l'aigua que atorga el consorci europeu Neptune, en el marc de la seva primera convocatòria d'acceleració dels sectors de l'aigua, marí i marítim a Europa.

La iniciativa Neptune, on hi participen el centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) i el Clúster Digital, ha donat un finançament d'uns 1,3 milions d'euros a 18 projectes innovadors, escollits d'entre més de 80 candidats i liderats per pimes d'arreu d'Europa enfocats a millorar la gestió de l'aigua en medis rurals i urbans, la logística de ports, el transport fluvial i marítim, les energies marines renovables i els entorns marins.

En el cas de Catalunya, les dues empreses seleccionades treballaran en projectes alineats amb l'entorn de la qualitat de l'aigua marítima i la gestió portuària. En el cas de Zero 2 Infinity, aquesta empresa col·laborarà en el projecte Triton, que desenvoluparà un sistema d'observació d'àrees específiques del mar, alternatiu als serveis d'imatgeria via satèl·lit. Per la seva banda, Sparsity, spin off de la UPC i lligada al CIT-UPC, intervindrà en el projecte denominat Massy, on es proposa una innovació enfocada a la gestió de reserves i a la planificació de viatges en ports de iots.

Els projectes seleccionats, que s'iniciaran aquest mes de juliol, es realitzaran conjuntament amb un soci internacional i comptaran amb assessorament tècnic per part d'experts del consorci Neptune, una iniciativa de la Comissió Europea emmarcada en el programa Horizon 2020 i liderada pel centre de recerca francès Aerospace Valley, que compta amb 15 clústers europeus, tres centres de recerca, dues agències de desenvolupament regional i dues organitzacions d'innovació especialitzada de set països europeus.

Publicat: 06/07/2017

Etiquetes:gestió de l'aigua medi ambient pimes recerca Zero 2 Infinity UPC Universitat Politecnica Catalunya Sparsity

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Els projectes Watintech, Opticits, Xylem i Proactiva Open Arms guanyen els Premis Iwater

  • 21/11/2016

El projecte europeu Watintech ha guanyat el premi iWater en la categoria de... Llegir més