Desenvolupen un sistema de construcció modular per a la instal·lació d’hospitals a qualsevol part del món

Espanya va ser considerat el 4t país de la OCDE amb menys hospitals per habitant l’any 2016. El que equivalia a 16,44 hospitals per cada milió de persones. Tant sols Israel, Holanda i Eslovènia tenien menys centres per milió d’habitants. La manca de construccions és degut a la falta de coordinació entre arquitectes i metges, presses i escassa planificació. Una idea que va ser defensada per Lluis Mosquera, el president de l’Associació d’Enginyeria Hospitalària, qui va senyalar que “a la construcció hospitalària d’Espanya, des de sempre, ha faltat una reflexió sobre el concepte general”, en una de les edicions dels Diàlegs de l’Institut d’Innovació i Desenvolupament de la Responsabilitat Social Sociosanitària.

Ara, situar hospitals a qualsevol part del món ja és possible. La construcció d’hospitals no hauria de ser un problema gràcies a CT Enginyers, NIBUG i Mario Corea Arquitectos, que han desenvolupat un sistema de construcció modular que permet la instal·lació d’hospitals a qualsevol part del món. Aquest nou sistema permet la fabricació d’un edifici tan complexa com pot ser un hospital de forma senzilla i basada en instal·lacions pre-muntades. Els mòduls es construeixen prèviament als tallers i inclouen totes les àrees necessàries i indispensables d’un hospital: quiròfan, urgències, habitacions, sales d’espera, cafeteria, etc. Un cop muntats, són transportats fins arribar al seu destí.

Un projecte que va néixer al 2015 per CT Enginyers a través d’estudis de viabilitat, dimensions d’estructures, així com el mateix disseny de sistemes estructurals muntables i desmuntables amb revestiments acabats. Ara, s’ha convertit en un projecte en comú per part de les tres entitats, amb l’objectiu de crear un sistema de construcció modular que permeti millorar la salut de les persones que viuen en zones més desfavorables.

“Lo innovador d’aquest sistema és que permet muntar un hospital en llocs complexes amb un muntatge bastant senzill. A demés, el temps de fabricació a través d’aquest sistema podria reduir-se casi cinc cops”, ha explicat Éber Rueda, director d’Arquitectura, Enginyeria i Construcció de CT Enginyers.

Tot i això, el projecte també ha hagut de fer front a algunes complexitats, com la limitació de dimensions i pesos, i la connectivitat assegurada de les instal·lacions pre-montades.

 

Publicat: 15/05/2018

Etiquetes:innovació Enginyeria construcció hospitals CT Enginyers NIBUG Mario Corea Arquitectos

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Tendències en robòtica 4.0

  • 11/07/2018

El mes d’abril passat es va celebrar una nova edició de la Hannover Messe, la... Llegir més

Enginyers de la Rovira i Virgili fabriquen taulers aglomerats amb canya comuna

  • 06/07/2018

Els taulers aglomerats de fusta trinxada i compactada són molt utilitzats per... Llegir més

La nova medicina s’imprimeix en 3D

  • 05/07/2018

TEXT: Lorena Farràs La Sara va néixer amb una malformació a la mà dreta que la... Llegir més