Els criteris de modificació d’activitats subjectes a control ambiental es simplifiquen

La Generalitat de Catalunya, representants de diversos sectors empresarials i entitats municipalistes han treballat per simplificar la normativa que regula les activitats subjectes a la Llei de Prevenció i Control Ambiental amb l’objectiu de facilitar-ne l’aplicació en els procediments administratius.

El resultat ha estat l’aprovació d’una actualització de l’articulat que estableix quins criteris cal valorar per determinar si les modificacions de les activitats supeditades a control mediambiental són substancials o no.

D’aquests criteris revisats, dependrà que els projectes d’ampliació segueixin un procediment administratiu més o menys llarg i exigent. En el cas, per exemple, d’una ampliació amb canvis substancials, el termini serà d’uns vuit mesos si es tracta d’una autorització. El temps de tramitació es redueix a mig any en el cas de les llicències i a 30 dies si les ampliacions no es consideren substancials.

El Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya ha revisat els criteris de substancialitat  amb la voluntat de simplificar-los. En el procés d’elaboració del nou marc legal hi han participat diversos departaments i organismes de la Generalitat, representants de diversos sectors empresarials i entitats municipals.

La Llei de Prevenció i Control Ambiental estableix la intervenció de l’administració en cas de canvis en l’activitat. La norma indica que s'han de definir els paràmetres per qualificar si les modificacions són substancials o no. Aquest fet dependrà de la incidència de la modificació projectada i d’altres factors com la dimensió, la producció, els recursos naturals utilitzats i els residus generats.

Aquests criteris s’aplicaran a totes les activitats amb un potencial elevat d’impacte ambiental i que estiguin sotmeses a un règim d’autorització. Aquelles que estiguin subjectes a un règim de llicència, dependran de la ponderació municipal o comarcal corresponent.

Publicat: 08/11/2016

Etiquetes:medi ambient llei control ambiental legislació activitats substancials

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Viatge a l'economia circular. La correcta gestió dels residus

  • 13/03/2019

Vivim en una societat que, sembla que per fi, s'ha adonat de la necessitat de... Llegir més

Mesures de restauració ambiental d’ICL a les mines de Súria i Sallent

  • 04/03/2019

L’activitat d’ICL Iberia Súria&Sallent es remunta al descobriment de la... Llegir més

L'ús del cartó en lloc del plàstic pot reduir les repercussions climàtiques de l'embalatge en un 99 per cent

  • 10/01/2019

Un estudi elaborat pel IVL Swedish Environmental Research Institute per a l’... Llegir més