Creen una tecnologia que permet als sordmuts "veure" la televisió sense intermediaris

Les cadenes televisives de la TDT d'abast estatal i les autonòmiques de Madrid disposen des de fa pocs dies de PervasiveSUB, un software que permet a les persones sordmudes rebre i gaudir dels continguts de la televisió sense la necessitat d'intermediaris. Pròximament, està previst que aquest servei també estigui disponible a la resta de canals autonòmics.

El funcionament és molt senzill, aquesta nova tecnologia s'encarrega de recollir tots els subtítols dels canals de televisió i els envia immediatament a un servidor central des d'on es reenvien als mòbils i tauletes. Un cop els subtítols entren al dispositiu, passen a la línia braille de la persona sordmuda a través de l'app GoAll. Aquesta aplicació, que integra el software i que és compatible amb diferents línies de braille, permet controlar la velocitat dels subtítols captats directament des de l'emissió de televisió en estricte directe.

La nova tecnologia, pionera a l'Estat espanyol i als Estats Units, ha estat provada per un grup d'usuaris sordmuts, membres  de la Federació d'Associacions de Persones Sordmudes d'Espanya (FASOCIDE), amb uns resultats "molt satisfactoris", segons ha explicat l'equip d'investigadors del grup de recerca de l'Institut de Desenvolupament Tecnològic i Promoció de la Innovació Pedro Juan de Lastanosa de la Universitat Carlos III de Madrid (UC3M), que, liderat pel professor Ángel García Crespo, ha estat l'encarregat de desenvolupar aquesta tecnologia, finançada per Telefónica.

Els provadors han destacat la "comoditat" que significa poder accedir a temps real a informació que "abans estava vedada per a ells", i sobretot emfatitzen en l'aspecte de què no hi hagi intermediaris en el procés. A més, també s'han mostrat molt satisfets en la possibilitat de modificar la velocitat de lectura i la visualització.

PervasiveSUB està a disposició de tothom de forma gratuïta, l'únic que es necessita és descarregar l'aplicació GoAll, disponible per a dispositius iOS i Android. Així, unes 20.000 persones de l'Estat espanyol ja poden gaudir sense intermediaris dels continguts de la televisió al mateix temps que ho està fent tothom.

Publicat: 26/05/2017

Etiquetes:tecnologia sordmuts televisió app

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Estudiaran el valor del temps de viatge dels usuaris per dissenyar sistemes de transport més adaptats

  • 18/07/2019

El projecte europeu MoTiV que analitzarà el valor del temps de viatge dels... Llegir més

Neix un nou postgrau en Escenificació i Tecnologia Digital

  • 04/07/2019

L’Escola de Telecomunicació de Barcelona de la Universitat Politècnica de... Llegir més

Tecnologia biomèdica amb bona salut

  • 28/06/2019

Novament, la radiografia del teixit industrial català detecta pols de... Llegir més