Creen una tecnologia per a l'estructuració de dades clíniques a temps real

L’empresa IOMED Medical Solutions, especialitzada en el desenvolupament d’un software per a l'anàlisi i estructuració de dades clíniques a través de la intel·ligència artificial, ha llançat aquesta setmana al mercat la tecnologia Medical Language API (MEL).

La tecnologia desenvolupada per aquesta startup, que actualment es troba sota els paraigües d’IQS Tech Factory, comprèn, basant-se en el llenguatge natural, la informació que el metge introdueix a la història clínica de cada pacient, relacionada amb diagnòstics, símptomes, signes, descobriments o procediments. MEL identifica els conceptes clínicament rellevants i els emmagatzema de manera estructurada i codificada.

La utilització de la tecnologia d'IOMED permet emmagatzemar la informació en un format codificat i estructurat, permetent així que aquesta informació sigui analitzada i reutilitzada massivament pels hospitals. D'aquesta manera, la comercialització de MEL i la reutilització de la informació que aquesta tecnologia genera pot suposar un important avenç en la gestió dels sobrecostos sanitaris, podent arribar a significar un estalvi de fins a 12 milions d'euros a l’any en reingressos hospitalaris o de més de 3 milions d'euros en ingressos urgents evitables.

Publicat: 13/10/2017

Etiquetes:enginyeria mèdica Enginyeria tecnologia innovació tecnològica innovació recerca start-up

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Catalunya ambiciona ser entre els líders en tecnologies de la salut

  • 29/04/2019

Diuen que la clau per fer un bon brou és comptar amb ingredients de primera... Llegir més

El projecte Theia permet retornar la vista a 230 milions de persones

  • 28/02/2019

El Barcelona Institute of Science and Technology (BIST) està desenvolupant un... Llegir més

Celifast, un sistema de detecció de la celiaquia en 10 minuts

  • 08/01/2018

El sistema és similar a un glucòmetre, com el que fan servir els diabètics per... Llegir més