Creen una nova gamma de motors síncrons de major potència i eficiència

La nova gamma de motors síncrons de reluctància BSR de Bonfiglioli arriben a una eficiència de classe IE4 a la mateixa longitud d'estator que el motor d'inducció estàndard de quatre pols amb eficiència de classe IE2. Així mateix, pot arribar al doble de la potència al mateix volum del motor IE2.

"Aquestes són millores extraordinàries, que brinden beneficis significatius a nivell de camp d'aplicació", segons Albert Ginestà, responsable de serveis i eficiència energètica de Tecnotrans Bonfiglioli. Per això, la multinacional especialitzada en fabricació i venda de components i accessoris industrials per a la maquinària ofereix dos paquets de motor i convertidor de freqüència que s'adapten a una àmplia gamma d'aplicacions: un paquet d'"Alta eficiència" amb un estàndard IE4 i un paquet d'"Alta densitat potència" amb elevada velocitat de precisió i dinàmica completa. Tot això de manera sensorless.

El motor amb la designació de tipus BSR està disponible en sis mides de brida, d'IEC71 a IEC132. La gamma té de 0,37 a 18.5 kW. "El paquet d'Alta eficiència a l'estàndard IE4 habilita l'actualització de la màquina existent, augmentant l'eficiència en un obrir i tancar d'ulls", ha destacat Ginestà. Amb la mateixa mida de brida, "el nou motor juntament amb el programari de transmissió optimitzat brinda grans beneficis en termes d'eficiència, amortitzats ràpidament gràcies a la reducció dels costos de funcionament", ha afegit.

El paquet d'alta de densitat de potència juntament amb una àmplia gamma de reductors de Bonfiglioli Tecnotrans atorga grans avantatges pel que fa a l'espai d'instal·lació requerit. Per la mateixa potència de sortida, el nou motor de reluctància síncron BSR requereix un espai considerablement menor. Es redueix la mida de l'accionament, incloent la caixa de connexions, depenent de l'aplicació, la reducció de mida pot arribar a ser fins a dues vegades la seva brida. Gràcies a això, el dissenyador de la maquinària té més espai i llibertat.

El nou control vectorial (Field Oriented Control FOC), disponible en els convertidors de freqüència de Bonfiglioli Tecnotrans, sèrie Active Cube, permet que la màquina aconsegueixi arribar a una gran precisió, una velocitat dinàmica i control de bat especialment en aquelles aplicacions que requereixen inèrcia i càrregues variables.

Els motors síncrons de reluctància (BSR) no tenen debanats ni imants i, per aquest motiu, no tenen cap corrent induït i baixes pèrdues del rotor inferior, en comparació amb les solucions estàndards. Així mateix, la màquina té una menor dissipació de la calor, rodaments i compta amb una vida útil perllongada per garantir una major fiabilitat.

L'accionament, incloent el motoreductor de reluctància síncron amb convertidor de freqüència Active Cube, s'adapta perfectament a diferents aplicacions com bombes, ventiladors, mescladors i dosificadors. El responsable de serveis i eficiència energètica de Tecnotrans Bonfiglioli ha exposat que "aquesta nova tecnologia completa perfectament la gamma ja existent de solucions que l'empresa multinacional ofereix als seus clients".

Publicat: 09/01/2018

Etiquetes:bonfiglioli tecnotrans bonfiglioli tecnotrans motors síncrons enginyeria mecanica Enginyeria Mecatrònica maquinaria

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Creen un nou convertidor de freqüència amb un grau de protecció i prestacions elevat

  • 16/02/2018

L’empresa Bonfiglioli ha presentat el nou model del convertidor de freqüència... Llegir més

Nou reductor dissenyat per a la maquinària agrícola

  • 01/12/2017

En el marc del congrés Agritechnica celebrat a Alemanya, el grup Bonfiglioli... Llegir més

La solució mecatrònica sostenible que permet un estalvi superior al 30% en el manteniment en aerogeneradors

  • 10/11/2017

El grup Bonfiglioli ha desenvolupat una solució mecatrònica sostenible en el... Llegir més