El congrés de química més gran del món se celebra per primera vegada a casa nostra

I serà un plaer convidar-vos a participar-hi com a delegat, patrocinador i expositor. El 10è Congrés Mundial d'Enginyeria Química (WCCE10) tindrà lloc entre l’1 i el 5 d’octubre coincidint amb Expoquimia a la Fira de Barcelona. S’espera que s’hi reuneixin més de 3.000 enginyers químics de tot el món i més de 50 empreses relacionades del sector, així com organitzacions, plataformes i els organismes públics més rellevants. Un 60% dels assistents seran europeus, un 20% d’Amèrica del Nord i del Sud i el 20% restant provindrà d’Àsia o el Pacífic.

El WCEC, la Federació Europea d'Enginyeria Química (EFCE) i la Societat Europea d'Enginyeria Bioquímica Ciències (ESBES) promou aquest tres en un que organitzat pel Grup EFCE-Espanya, format per Enginyers, SEQUI, AIQS i ANQUE. S'espera que el congrés sigui un èxit ja que, sens dubte, és una cita obligada per a tots els professionals del sector i una excel·lent oportunitat poder tenir a casa nostra un esdeveniment d’aquesta magnitud.

Catalunya és un país amb una llarga tradició en el sector químic i Barcelona una de les ciutats més visitades del món. El congrés ens dona l’oportunitat de descobrir de primera mà les tecnologies del futur a través del simposi específic “Factory of the Future”, l’economia o, senzillament, parlar dels premis Nobel o els escriptors dels quals hem après.

El certamen també representa un canal important entre la indústria i el món acadèmic i fomenta la cooperació de bioenginyers de tot Europa i de l'estranger. El treball conjunt s'estén més enllà dels temes tradicionals de l'enginyeria química per endinsar-se en les biorefineries; les enginyeries de bioprocessos, bioseparacions, biocombustibles, biomaterials; la biotecnologia d'algues, o la nanobiotecnologia de base biològica.

El congrés també posarà de relleu els principals aspectes del sector com la investigació d'avantguarda, les noves tecnologies i les àrees de creixement emergent en enginyeria química i bioquímica. També plantejarà el repte que suposa afrontar els grans desafiaments del segle XXI, que giren el voltant de la gestió de l’energia i l’aigua, el desenvolupament de nous avenços en el camp de la salut i el benestar, i la investigació en l’àmbit de l'alimentació i la nutrició.

Paral·lelament, els organitzadors volem prestar especial atenció als joves enginyers químics i futurs talents en el món del coneixement, l'educació i la formació. El congrés obrirà les portes a activitats específiques per a futures promeses o empreses emergents amb l’objectiu d’identificar i reclutar talent per al futur. Serà en el marc de les Olimpíades, en el qual es s’atorgaran diferents premis segons categoria i temàtica. Al web del certamen, www.wcce10.org, s’anirà revelant més informació a mesura que s’acosti l’esdeveniment.

Autor 1:

Oriol Martinez

Chairman Exhibition AICE Representative&CEO GasN2

Publicat: 23/05/2017

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

La promoció 113s de l’ETSIIB celebra el seu 50 aniversari

  • 18/09/2019

La primera promoció del Pla 1964, a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyers... Llegir més

El futur de l’automòbil

  • 17/09/2019

Es parla molt de com serà l'automòbil del futur. Es diu que serà autònom,... Llegir més

Barcelona i Sabadell integraran la gestió de l’aigua mitjançant Intel·ligència Artificial i Big Data

  • 13/09/2019

El centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) desenvoluparà durant els... Llegir més