El Congrés insta el Govern a paralitzar el ramal de la MAT de Santa Coloma de Farners

La Comissió d'Indústria, Energia i Turisme del Congrés dels Diputats ha aprovat una proposició no de llei que insta el Govern espanyol a "paralitzar de forma immediata l'execució del projecte de ramal entre Santa Coloma de Farners i Riudarenes de la línia de molt Alta Tensió (MAT) Vic-Bescanó i derogar totes les disposicions referides a la realització del mateix". 
El text, presentat per PSOE, Podem, ERC i PDC i que ha rebut 19 fotos a favor, 17 en contra i una abstenció, demana estudiar les necessitats energètiques del territori i, si escau, presentar un projecte als municipis afectats.
A més, assenyala que, des d'una perspectiva de transició a les energies renovables, tingui en compte els impactes sobre el medi ambient i el patrimoni tal com estan recollits en els estudis existents.
 
L’informe tècnic previ elaborat pel Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya (COEIC) desaconsellava connectar la subestació de Riudarenes directament a la xarxa de la MAT a 400 kV.
L’alcalde de Riudarenes, Jordi Gironès (Agrupació d’Independents de Riudarenes), està d’acord amb alimentar la subestació de Riudarenes amb la de Bescanó amb un doble circuit de 400 kV. 
De fet, aquesta és una de les sis alternatives incloses en l’informe del COEIC. L’estudi el va sol·licitar la Generalitat de Catalunya i va ser presentat pel conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, el passat mes de juliol a Santa Coloma.
 

Publicat: 10/10/2016

Etiquetes:MAT medi ambient alta tensió energia EIC Riudarenes Bescanó Santa Coloma de Farners

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

La MAT França-Espanya: una història inacabable

  • 07/08/2015

La història comença amb l'intent de construir una nova interconnexió elèctrica... Llegir més