Una companyia automobilística xinesa llança un cotxe elèctric low cost

La companyia xinesa Great Wall Motors ha llançat al mercat un nou cotxe 100% elèctric i per un preu menor als 8.000 euros. Aquest model de cotxe, classificat com un vehicle low cost, es coneix com ORA R1 i s'espera que sigui una revolució per al mercat gràcies al seu preu tan altament competitiu.

La companyia d'automoció xinesa Great Wall Motors ha presentat el model elèctric ORA R1, un cotxe elèctric low cost que sortirà al mercat a un preu de 7.600 euros. El vehicle posseeix unes bateries de 33 kilowatts hora, això permet una autonomia de fins a 300 quilòmetres, encara que, segons les proves de camp i seguint l'estàndard d'homologació emprat a la Xina, que és el cicle NEDC, l'autonomia real se situa entorn dels 240 quilòmetres. Pel que fa al motor del vehicle, es caracteritza per ser un mecanisme petit, d’uns 35 kW.

El propòsit del vehicle és que sigui d'ús urbà, per això s'especula que la companyia limitarà la velocitat màxima del cotxe als 100 quilòmetres per hora, amb això es pretén que sigui realment competitiu. Ara bé, el factor realment revolucionari d'aquest cotxe és el seu preu, ja que té un cost molt assequible per a totes aquelles persones que vulguin sumar-se a la conducció elèctrica però no es poden permetre pagar els alts preus actuals. Ara bé, la reducció del preu ha estat possible gràcies als subsidis que ofereix actualment el govern xinès, però es tem que l’any 2020 el programa d'ajudes s’acabi, pel que el vehicle ascendiria a 9.900 euros.

Actualment, l'ORA R1 s'està comercialitzant a la Xina, però la companyia ha anunciat que té pensat que pròximament aquest nou vehicle competeixi de forma global en altres mercats, convertint-se així en un dels potencials competidors en matèria de mobilitat elèctrica urbana.

Publicat: 22/01/2019

Etiquetes:vehicle elèctric Xina Great Wall Motors Competitiu Baix Preu

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Les matriculacions d'híbrids creixen gairebé un 90% al febrer

  • 22/04/2017

En els dos primers mesos de l'any tots dos tipus de vehicles, híbrids i... Llegir més

Seat obté beneficis per primera vegada des de fa una dècada

  • 16/03/2017

La marca Seat, filial del fabricant automobilístic alemany Volkswagen, va... Llegir més

Adéu Saló de l’Automòbil; hola, Automobile Barcelona!

  • 23/11/2016

Convertir-se en la plataforma europea del vehicle connectat. Aquest el gran... Llegir més