La Comissió Europea aposta per un futur més sostenible

El 22 de novembre, la Comissió Europea publicava el document "Propers passos per a un futur europeu sostenible: Acció europea per a la sostenibilitat", que descriu la contribució de les diferents polítiques i la legislació europea al voltant dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). La circular respon a la necessitat de difondre el coneixement més recent i detallar com encaixen en el marc europeu les polítiques i les prioritats en aquest àmbit.

Amb relació als temes ambientals, o els ODS anomenats “planeta” per les Nacions Unides, el document destaca les millores ambientals obtingudes en les últimes dècades respecte a la qualitat de l’aigua i la conservació de la natura. També indica que cal seguir treballant per assolir els objectius europeus per aturar la pèrdua de biodiversitat de cara a l’any 2020 i restaurar el 15% dels ecosistemes degradats.

La Comissió Europea també informa que, en aquests últims mesos, s’ha avançat tant en propostes legislatives enfocades al consum i la producció sostenibles com en accions relacionades amb l’eficiència dels recursos i l’economia circular, les quals han de permetre desacoblar el creixement econòmic de l’ús d’alguns elements contaminants o que generen residus i propicien la degradació ambiental.

La circular especifica que bona part de la feina relacionada amb la Prioritat 1 de la Comissió, “Un nou impuls per a l’ocupació, el creixement i la inversió”, donarà resultats per progressar cap a diversos ODS que encaminaran Europa cap als reptes claus en sostenibilitat que cal afrontar.

La nova estructura de la Comissió, amb vicepresidents i un enfocament basat en projectes, facilitarà el treball holístic i intersectorial que requereix l’Agenda 2030 per a un desenvolupament sostenible. Paral·lelament, la institució llançarà una nova plataforma multifactorial específica per als objectius de desenvolupament a fi de facilitar el seguiment i l’intercanvi de bones pràctiques en la implementació de sistemes i polítiques respectuoses amb el medi ambient.

Publicat: 27/12/2016

Etiquetes:comissió europea futur sostenible sostenibilitat objectius ocupació creixement invesrsió

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

L’Institut de Ciències Fototòniques dirigirà dos projectes de la Comissió Europea sobre física quàntica

  • 31/10/2018

L’Institut de Ciències Fototòniques (ICFO) és l’únic centre espanyol escollit... Llegir més

La Unió Europea acusa Google de posició dominant

  • 20/04/2016

La Comissió Europea ja té resultat de la investigació que va començar fa un... Llegir més

Brussel·les planeja endurir el sistema d’homologació de vehicles

  • 28/01/2016

La Comissió Europea està enllestint una proposta d’homologació de vehicles amb... Llegir més