Com serà la tecnologia de conducció autònoma dels Nissan Qashqai i Leaf?

Nissan presenta la seva nova tecnologia de conducció autònoma en un esdeveniment a la ciutat de Londres. “La innovació i l'enginy són la base de la marca Nissan. La demostració de la nostra tecnologia de conducció autònoma als exigents carrers londinencs evidencia el nostre compromís d'acostar la Mobilitat Intel·ligent als nostres clients” assegura Takao Asami, vicepresident sènior de recerca i enginyeria avançada de Nissan.

El sistema autònom més avançat de Nissan inclou els components més avançats d'aquesta tecnologia: radar d'ones mil·limètriques, escáneres làser, càmeres, xips informàtics d'alta velocitat i una interfície persona-màquina (IPM). Aquests elements permetran que el vehicle funcioni de forma autònoma tant en autopista com en vies urbanes, encara que la seva aplicació real dependrà de com evolucioni la indústria en aquest camp.

Tant el proper Nissan Qashqai com el futur Nissan Leaf, dos models que seran presentats pròximament (el Qashqai actual data de 2014 i el Leaf de 2013) estaran equipats amb la tecnologia de conducció autònoma ProPILOT. El sistema d'aquests dos models permetrà la conducció autònoma per carril únic en autopista.

La primera evolució de la tecnologia ProPILOT ja està incorporada en el Nissan Serena (monovolumen japonès) des de l'any passat. La següent fase d'aquest sistema arribarà el 2018 amb la introducció de la conducció autònoma multi-carril, una funció que permetrà intercanvis de carril en autopista. El 2020, Nissan llançarà l'última evolució d'aquesta tecnologia que possibilitarà la circulació autònoma en vies urbanes i interseccions. Aquesta última etapa ha estat provada durant l'esdeveniment de presentació de la tecnologia ProPILOT.

De moment, Nissan planeja la implantació del seu sistema de conducció autònoma a Europa, Japó, Estats Units i Xina.

Publicat: 17/03/2017

Etiquetes:conducció autònoma tecnologia conduccio autonoma autoconduccio

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

El projecte “Detecció de situacions perilloses via Machine learning” guanya el Case Study de l’ETSEIB

  • 14/03/2018

“Els humans podem atribuir perill a una situació en fraccions de segons i... Llegir més

SafeMO, el sistema de seguretat en motos d'Altran

  • 25/04/2017

Altran ha desenvolupat safeMO, un projecte de R+D que dóna resposta a la... Llegir més

Delphi presenta el seu programa de conducció autònoma

  • 05/08/2016

El fabricant de components i tecnologia per al sector de l’automoció Delphi... Llegir més