Catalunya compta amb un nou laboratori Industrial de ciberseguretat especialitzat en Internet de les Coses

Eurecat ha creat un laboratori de ciberseguretat especialitzat en l’internet de les coses (IoT) per combatre els riscos que comporta per a empreses, organitzacions i ciutats els objectes connectats a la xarxa, una tecnologia que es calcula que assolirà els 20.000 milions d’elements al 2020.

La nova instal·lació ha estat batejada amb el nom de Laboratori Industrial IoT Cybersecurity. Per mostrar-ne el funcionament, experts en seguretat a les xarxes d’Eurecat van mostrar, durant la darrera edició d’Smart City Expo World Congress, com es poden prevenir les vulnerabilitats de la connexió a internet d’objectes com electrodomèstics, rellotges intel·ligents, cotxes, termòstats, càmeres web o routers.

En concret, els experts van analitzar en directe el funcionament d’un sistema de mesurament connectat a internet i van mostrar solucions per a què les empreses i institucions adoptin l’internet de les coses d’una mera més segura. Segons explica el director d’IT Security d’Eurecat, Gonzalo Asensio, “la irrupció de l’IoT ha incrementat el número d’objectes mitjançant els quals es pot llançar un atac contra sistemes informàtics de qualsevol tipus d’organització. L’objectiu és col·lapsar-los, perjudicar-ne del tot l’operativa i danyar la reputació dels propietaris”.

A més, ara els pirates informàtics, continua Asensio, poden “segrestar una infinitat de dispositius connectats a internet i programar atacs molt més nocius”. L’equip de treball del laboratori de ciberseguretat d’Eurecat és multidisciplinari i està format per enginyers de telecomunicacions, electrònics, matemàtics i informàtics. Tots plegats pertanyen a comitès tècnics internacionals que defineixen els estàndards en tecnologies clau.

Publicat: 28/11/2016

Etiquetes:EURECAT laboratori iot IioT ciberseguretat ciberatac indústria informàtica Enginyeria innovació vulnerabilitat

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Innovació per una indústria agroalimentària segura, saludable i sostenible

  • 29/08/2019

El sector agroalimentari és una de les principals indústries de l’economia... Llegir més

Aplicaran neurociència i Intel·ligència Artificial en el disseny de nous productes alimentaris

  • 29/07/2019

El centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) participa en el projecte... Llegir més

Desenvolupen una aplicació de telemedicina per controlar les teràpies de ventilació mecànica als pacients

  • 17/06/2019

L’empresa OXIGEN salud, el centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) i IRB... Llegir més