Buildair, spin-off del CIMNE, aconsegueix un nou rècord en hangars inflables

Es tracta d’una estructura inflable de 75 metres de grandària llum interior i 33 metres d’altura, fabricada en tela de fibra recoberta de PVC, que s'ancora al terreny i està alimentada contínuament per motors d'inflat. L'hangar Buildair H75 suporta ràfegues de vent de fins a 120km/h, resistència equivalent a la d'un edifici tradicional i, gràcies a les seves grans dimensions, pot allotjar aeronaus com l'Airbus A330 o el Boeing B777. El Buildair H75 supera el rècord que fins ara tenia un altre model de la mateixa companyia, l’H54, de 54 metres de grandària llum, que es troba en les instal·lacions d'Airbus a Getafe (Madrid).

ELS AVANTATGES DELS HANGARS INFLABLES

Els hangars inflables son una opció molt atractiva per al manteniment d’aeronaus. Entre els seus avantatges destaca la reducció del temps de producció i lliurament (entre 1 i 6 mesos), el fet que no calguin permisos de construcció per instal·lar-los ja que no es consideren edificacions sinó equipaments i, per suposat, que requereixen una inversió molt menor si es comparen amb els tradicionals hangars fixos.

 

BUILDAIR, SPIN-OFF DEL CIMNE

L'empresa Buildair és una spin-off del Centre Internacional de Mètodes Numèrics en Enginyeria (CIMNE), centre CERCA que impulsa avenços per al desenvolupament i l'aplicació dels mètodes numèrics i tècniques de càlcul per ordinador per resoldre problemes d'enginyeria en un context internacional. En concret, Buildair va ser creada l'any 2001 per investigadors de la UPC i del CIMNE, juntament amb altres inversors i, actualment, és líder mundial en arquitectura tèxtil de grans estructures inflables de bigues d'aire: hangars portàtils, refugis d'implementació ràpids, recintes temporals, cúpules, pavellons, ponts pneumàtics, etc. S’ocupa íntegrament de tot el cicle de vida del producte, des del disseny fins al suport integral, incloent enginyeria, fabricació i manteniment.

 

Publicat: 29/06/2018

Etiquetes:hangar inflable aeronàutica spin-off Enginyeria

Comparteix a
Cap vot de moment