Brussel·les planeja endurir el sistema d’homologació de vehicles

La Comissió Europea està enllestint una proposta d’homologació de vehicles amb l’objectiu de reforçar la vigilància i sancionar tots els fabricants que no compleixin amb els requisits.

Després de l’aparició de casos de software fraudulents i de manipulació d’emissions d’alguns models dièsel, la Unió Europea està ideant un projecte ambiciós que els doti amb més competències i que permeti endurir els controls. La Comissió Europea vol més independència i inclourà la possibilitat de demanar revisions addicionals si ho considera necessari.

Fins ara, les sancions només les poden aplicar els Estats membres. La Comissió Europea, a banda de més vigilància, també vol tenir la possibilitat d’imposar sancions al fabricant i al servei tècnic responsable de les homologacions.

Nova comissió investigadora

L’Eurocàmera ha posat en marxa una nova comissió d’investigació formada per 45 eurodiputats i que tenen la tasca d’esbrinar si els fabricants de cotxes han vulnerat les regles europees en matèria d’emissions. La comissió presentarà un informe en sis mesos i un altre al final del mandat, en un any.

 

TEXT: REDACCIÓ // FOTOGRAFIA: IMATGE D’ARXIU

Publicat: 28/01/2016

Etiquetes:brussel·les comissió europea reduccio emissions software fraudulent homologacio vehicle

Comparteix a
Cap vot de moment