Un bon inici

Barcelona va acollir, el mes d’octubre passat, una nova edició de l’Internet of Things Solutions World Congress (IoTSWC). Aquesta fira tecnològica internacional s’està erigint, si no ho és ja, en la cita de referència de l’àmbit de la internet de les coses industrial (IoTT) en l’àmbit europeu. Vista la rellevància dels ponents de la trobada i de les empreses expositores, podríem dir que els principals experts mundials de la IioT ja han incorporat a la seva agenda el save the date de la mostra barcelonina.

Va ser en aquest context de repercussió internacional on la Comissió Indústria 4.0 d’Enginyers de Catalunya va fer públic el document Marc de referència sobre la Indústria 4.0. Més enllà de conèixe’n el contingut en profunditat, l’acte també va servir per visualitzar un gest prou significatiu: la ferma voluntat de col·laboració entre els diversos col·legis professionals catalans vinculats a la indústria 4.0. Hi van ser presents els enginyers industrials, els informàtics i els de telecomunicacions. Tres visions, tres aportacions i, en definitiva, tres anàlisis d’un mateix sistema tecnològic. Una convergència del tot enriquidora.

Per una altra banda, com va afirmar Pere Homs, director general del Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya (COEIC), el principal nexe d’unió de les entitats col·legials és que tenen alguna cosa a dir sobre la indústria 4.0 des del vessant tecnològic. Aquesta vinculació explica, parcialment, el naixement de la Comissió Indústria 4.0 d’Enginyers de Catalunya. No obstant això, algú podria dir que encara hi manquen altres col·lectius professionals que també tenen aquesta relació tecnològica amb la 4.0 i la IioT. És obvi. I així va quedar ben palès en la jornada. El repte, doncs, és establir sinergies i espais mutus de treball amb enginyeries com la d’agrònoms i la de ponts i camins, per exemple.

Perquè, com és sabut, la internet de les coses, tard o d’hora, s’implementarà a tots i cadascun dels àmbits industrials i professionals de la nostra societat. Per tant, és imprescindible establir ponts de diàleg  amb tots els agents implicats, també els polítics i socials. La trobada anual de la Comissió Indústria 4.0 d’Enginyers de Catalunya va ser un primer pas. Som a l’inici d’un camí, no pas en el punt d’arribada. Aprofitem-ho. Ha estat un bon inici.

Publicat: 17/11/2016

Etiquetes:COEIC iot industria 4.0 telecomunicacions informàtics IoTSWC Comissió Indústria 4.0 d’Enginyers de Catalunya

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

El CEW, punt de trobada mundial dels enginyers catalans

  • 01/03/2018

El CEW (les sigles en anglès de Catalan Engineers Worldwide) és un punt de... Llegir més

Coordinación de seguridad, salud, actividades en obras y mantenimiento - Facility Managment

  • 16/02/2018

En nuestro contacto diario con FM’s, las consultas sobre cómo proceder en... Llegir més

La nova etapa dels "Fulls dels Enginyers" arriba a la vint-i-cinquena edició

  • 15/01/2018

Paral·lelament, i amb un format de periòdic amb mida A3, els Fulls també s’han... Llegir més