BMW, Ford i Jaguar Land Rover podrien crear una fàbrica conjunta de bateries per fer front als plans de Tesla

Segons el diari The Times, Jaguar Land Rover ja està en converses amb BMW i Ford per a la construcció d'una nova fàbrica per crear bateries per als vehicles elèctrics. L’objectiu és no dependre de proveïdors asiàtics i fer front als plans d’expansió mundial de la companyia Tesla Motors encapçalada per Elon Munsk.
 
Les tres companyies, BMW, Ford i Jaguar, estan desenvolupant els seus propis models 100% elèctrics, atès que ha quedat clar que bona part del futur del sector automobilístic passa per implementar el vehicle elèctric de forma massiva.
Jaguar Land Rover està dissenyant un cotxe elèctric basat en l'F-Pace, BMW podria fer el mateix amb l'i8, així com el futur i5 i i3, i Ford trauria al mercat el Model I, que arribaria el 2019 prenent com a base la propera generació del Focus.
Fins ara, BMW obté les seves bateries gràcies a Samsung, mentre que LG les subministra a  Ford. Per tant, l’objectiu de la proposta de Jaguar Land Rover, que no disposa de proveïdor de bateries, és que les tres empreses desenvolupin, produeixin i fabriquin  progressivament les seves pròpies bateries. La fàbrica podria ubicar-se al Regne Unit.
Aquestes informacions,tanmateix, són només rumors i cap de les tres empreses les ha volgut confirmar. De fet, BMW les ha negat.
No obstant, aquesta aposta estratègica tindria sentit tant des del punt de vista dels avantatges que implica disposar de bateries pròpies com per no perdre el tren de la competitivitat davant de Tesla Motors. L’empresa fundada per Elon Munsk ha creat la GigaFactory a Nevada i els hi està donant bon resultat. En pocs temps de diferència Tesla ha ofert al mercat la bateria domèstica Powerball, el cotxe elèctric Model 3 i fabrica les seves pròpies bateries. A més, Munsk ja ha desvelat la seva intenció de construir camions i autobusos elèctrics que funcionin autònomament.
Veurem com es desenvolupen els esdeveniments.
 

Publicat: 27/07/2016

Etiquetes:BMW ford Jaguar cotxe electric tesla fàbrica bateries energia emmagatzematge

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

BMW, Ford, Daimler i Volkswagen s'uneixen per instal·lar 400 punts de càrrega ultraràpida per tot Europa

  • 01/12/2016

El Grup BMW, Daimler AG, Ford Motor Company i el Grup Volkswagen (que inclou... Llegir més

El robot que escaneja els defectes dels cotxes

  • 01/09/2016

La companyia alemanya BMW s’ha convertit en el primer fabricant d’automòbils a... Llegir més

VÍDEO: Mini aposta per cotxes autònoms, col·laboratius i amb projecció integrada en el futur

  • 17/06/2016

Durant l’any del seu centenari, el grup BMW ha mostrat al mercat com veu el... Llegir més