Barcelona i Shenzen acorden impulsar la seva relació com a plataforma d'innovació i smart cities

El segon tinent d’alcaldia, Jaume Collboni, i el tinent d’alcaldia del Govern de Shenzhen, Ai Xuefeng, han acordat avui treballar conjuntament per impulsar la relació com a plataformes d’innovació i smart cities. El Departament de promoció de ciutat farà l’acompanyament en les accions de prospectiva a Barcelona de manera i assessorarà per tal que grans empreses xineses mantinguin contactes amb l’ecosistema emprenedor i innovador de Barcelona.

La reunió d'avui ha servit per a consolidar la relació entre les dues ciutats després del conveni signat l'any 2012 que va obrir les portes a la col·laboració entre les dues ciutats al llarg dels darrers anys.

En aquesta línia, el tinent d’alcaldia Collboni també ha aprofitat la seva estada a la ciutat xinesa de Shenzen per establir una relació econòmica oficial entre la fundació Foundation for International Exchange and Cooperation i la ciutat de Barcelona, a partir d’un esmorzar de treball organitzat per l’amfitriona xinesa amb un grup d’empreses de l’àmbit aeronàutic, cultural, energètic, social, electrònic, del disseny i l’audiovisual. L’objectiu principal de la trobada, a més de conèixer un grup representatiu del món empresarial de Shenzen, ha estat explorar possibles projectes de cooperació internacional entre institucions i empreses, en l’àmbit tant econòmic om cultural, a través de la fundació, com a principal agent mediador en aquest àmbit a la ciutat.

Collboni s’ha trobat amb representants de:

- Shenzen China Southern Airlines, l’aerolínia de capital xinès amb seu a l’aeroport de Canton. És l’aerolínia amb la flota més gran d’Àsia i la que més càrrega domèstica transporta a Xina. Membre de l’aliança Sky Team.

- Jia Zhao Cultural Group,cultura i immobiliària

- Shenzen Energy Group, una de les empreses més punteres de Shenzhen en generació d’energia. Desenvolupa tot tipus d’energies, investiga i inverteix en tecnologies relacionades amb l’energia

- Shenzen Wen Bao, mitjà de comunicació amb un diari de tarda

- Lang Lang World of Music: Fundació dedicada a educar, inspirar i motivar els joves músics, com un mitjà de desenvolupament social.

- Ya Chang (Shenzen) Art Centre: del món de l’art i la cultura

- Shenzen Industrial Design Association: una organització sense ànimd e lucre fundada al 2008 amb el suport del govern municipal i per impulsar el disseny industrial per integrar-se al món

- Shenzen O-te Electronic and Infrastructure, del món de l’electrònica i l’electricitat

- Shenzen Ming Wei Investment Group, empresa dedicada a la inversió

Trobades amb ZTE i Huawei

Durant aquesta jornada, el tinent d’alcaldia, acompanyat per Lluis Gomez, responsable internacional de Smart City World Congress per part de Fira de Barcelona, s’ha reunit amb els responsables dels dos grans gegants xinesos de la tecnologia mòbil i smart cities, ZTE i Huawei.

Jaume Collboni ha destacat que "Barcelona cada vegada aixeca més interès entre les empreses xineses pel seu ecosistema emprenedor i startups. Companyies com ZTE i Huawei veuen en Barcelona un dels majors hubs d'innovació. El nostre repte és internacionalitzar l'ecosistema emprenedor. La ciutat compta amb un gran ecosistema d'startups i cal donar-lo a conéixer a les grans empreses globals".

En la reunió amb el vicepresident de ZTE, Xu Ming, un dels principals operadors de tecnologia i smart cities a nivell global, s’ha parlat sobre com continuar introduint la tecnologia smart cities en els equipaments culturals de Barcelona i com estrènyer relacions en aquest àmbit.

La col·laboració amb Barcelona pel que fa a la implantació de la tecnologia smart cities també ha centrat part de la reunió amb el gegant xinès de la tecnologia mòbil, Huawei. La reunió amb el vicepresident de Huawei, Victor Yu, ha tractat, igualment, sobre com l’empresa pot aprofundir la relació amb el teixit emprenedor i innovador d’startups de Barcelona, aprofitant l’actiu que suposa el Mobile World Congress i la Mobile World Capital.

En un primer pas, Huawei ja ha confirmat que ampliarà la seva presència a lMSmart City World Congress de Barcelona en considerar-la una "magnífica plataforma internacional" en l'àmbit de les smart cities.

El conjunt de reunions dutes a terme al llarg d'aquests dies s'emmarca en el Pla de Promoció Internacional de Barcelona per tal d'atreure inversions que contribueixin a la creació d'ocupació de qualitat de Barcelona.

Publicat: 28/03/2017

Etiquetes:Xina Ajuntament de Barcelona

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Una agència de premsa xinesa presenta uns periodistes virtuals creats amb intel·ligència artificial

  • 01/03/2019

Semblava que ho havíem vist tot fins que Xina ens ha tornat a sorprendre.... Llegir més

Una companyia automobilística xinesa llança un cotxe elèctric low cost

  • 22/01/2019

La companyia xinesa Great Wall Motors ha llançat al mercat un nou cotxe 100%... Llegir més

El pont sobre el mar més llarg del món està a la Xina

  • 30/10/2018

El pont sobre el mar més llarg del món mesura 55 quilòmetres, connecta Hong... Llegir més