Barcelona escalfa motors per projectar el futur industrial

Tecnologia, innovació, ciència i sostenibilitat són els quatre pilars per entendre com s’està transformant la indústria a nivell global, una transformació que afecta a tots els sectors i que té un impacte directe en les nostres vides. L’anomenada 4a Revolució Industrial estarà present durant tres dies a Fira de Barcelona (16, 17 i 18 d’octubre), amb la celebració conjunta de tres grans esdeveniments. La Barcelona Industry Week acollirà HEALTHIO, IN(3D)USTRY from Needs to Solutions i IOT Solutions World Congress, una oportunitat per a tenir una visió global de tot el què arribarà. 

Durant aquests dies, professionals de tot el món posaran sobre la taula les ofertes més innovadores de tota la cadena de producció en el nou hub de la 4a revolució industrial. Aquests esdeveniments demostren que la indústria consumidora busca solucions per anar del concepte a la producció. Els conceptes, que neixen en àmbits com la geometría, l’escanejat 3D, la realitat virtual o els software de simulació de productes, necessiten recursos, matèries primeres, materials avançats, materials intel·ligents per posar en marxa processos (sostenibilitat, robots, automatització, fabricació additiva, fabricació avançada) per consolidar la producció  en àmbits com l’automoció, l’aeronàutica, l’assitència sanitària o l’arquitectura.

Un referent mundial

Barcelona s‘ha consolidat com un dels grans referents a l’hora d’acollir fires i congressos de diversos àmbits, i de retruc, l’activitat turística ha esdevingut un dels grans sectors d’activitat econòmica de la ciutat. Segons dades de l’Ajuntament de Barceona, durant l’any 2016, el sector mèdic i el farmacèutic van ocupar una posició molt destacada a l’hora de promoure congressos, convencions o d’altres trobades professionals, seguits, pel sector de les telecomunicacions i el tecnològic. 

Durant l’any 2017, els visitants que arribaven a la ciutat per assistir a fires i congressos van créixer un 14% i en total, la ciutat va acollir 2.000 esdeveniments. Segons l’Ajuntament, l’impacte del turisme de negocis a Barcelona i la seva àrea metropolitana suposoa 1.500 milions d’euros. Amb aquestes xifres, Barcelona segueix ocupant el tercer lloc en atracció de congressos a Europa, per darrere de Berlín i París. 

Publicat: 21/09/2018

Etiquetes:revolució industrial tecnologia innovació ciència sostenibilitat

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

L’electrificació del sistema energètic arriba en cotxe

  • 08/08/2018

TEXT: LORENA FARRÀS La irrupció massiva del carbó al segle XIX va marcar la... Llegir més