Barcelona es compromet a ser una ciutat neutre en carboni l'any 2050

Els alcaldes de 25 ciutats pioneres, que representen 150 milions d'habitants, s’han compromès a desenvolupar i a començar a implementar uns plans d’acció sobre el clima més ambiciosos abans no s’acabi el 2020 a fi de convertir-se en ciutats resilients i neutres en emissions abans del 2050. Aquests plans garantiran que les ciutats compleixin la seva part de reducció de les emissions exigida per fer efectiu l’objectiu de l’Acord de París.

En concret, aquests plans d’acció sobre el clima, desenvolupats amb el suport de C40 Cities, ajudaran les ciutats més grans del món a retallar de cop les emissions durant la dècada vinent i a convertir-se en ciutats neutres en emissions l’any 2050. Els plans també demostraran de quina manera cadascuna s’adaptarà i millorarà la resiliència davant les crisis i les catàstrofes de la climatologia extrema relacionades amb el canvi climàtic. Finalment, els plans detallaran els beneficis socials, mediambientals i econòmics més amplis per a tota la ciutadania que suposa el fet d’emprendre aquestes accions sobre el clima.

Les ciutats membres del C40 que s’han adherit al compromís fins ara són Accra, Barcelona, Boston, Caracas, Ciutat del Cap, Ciutat de Mèxic, Copenhagen, Durban, Estocolm, Hong Kong, Londres, Los Angeles, Melbourne, Milà, Nova York, París, Portland, Rio de Janeiro, San Salvador i Santiago de Xile.

Les ciutats del C40 Cities han anunciat avui que oferiran suport directe a nou megaciutats africanes per desenvolupar uns plans d'acció sobre el clima sense precedents, sòlids, amb dades comprovables i que estiguin en la línia dels objectius de l’Acord de París. Aquest projecte forma part de la International Climate Initiative (IKI). El Ministeri Federal del Medi Ambient, la Conservació de la Natura, la Construcció i la Seguretat Nuclear (BMUB en alemany) dona suport a aquesta iniciativa basant-se en una decisió adoptada pel Parlament alemany.

Les ciutats a les quals es donarà suport mitjançant aquesta iniciativa són Accra, Ciutat del Cap, Dakar, Dar es Salaam, Durban, Johannesburg, Lagos, Nairobi i Tshwane.

“L’Acord de París deixa ben clar què cal fer per emprendre accions valentes sobre el clima”, va declarar l’alcaldessa de París i presidenta del C40, Anne Hidalgo. “Els alcaldes de les ciutats més importants del món estan configurant el segle vinent i obrint el camí per a un futur millor, més saludable i més verd. Els alcaldes fan el que cal fer, no només el que poden, i aquests plans i polítiques són un exemple excel·lent de la nostra determinació. Amb el suport de socis clau, com el BMUB i el C40, les ciutats africanes han de tenir un paper de lideratge decisiu per complir els objectius de l’Acord de París”. 

Publicat: 13/11/2017

Etiquetes:sostenibilitat medi ambient acord de París barcelona emissions CO2

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Desenvolupen un nou material per fabricar aïllants del calçat reutilitzant pneumàtics

  • 23/08/2019

Es calcula que unes 300.000 tones de pneumàtics passen a estar fora d’ús a l’... Llegir més

Espanya als tribunals per no disminuir la contaminació

  • 31/07/2019

S’ha acabat fer la vista grossa i Brusel·les ha decidit finalment portar a... Llegir més