Barcelona acollirà la fira de les indústries innovadores Advanced Factories

El centre de convencions internacional de Barcelona (CCIB) acollirà del 4 al 6 d'abril la primera edició d'Advanced Factories, un esdeveniment que vol tenir continuïtat anual i que mostrarà l'aportació de les noves tecnologies a l'avanç productiu cap a la indústria 4.0, segons explica el seu director, Albert Planas, que preveu l'assistència d'uns 9.000 professionals de 25 països.

En roda de premsa, el mateix Albert Planas va apuntar que serà "un gran fira d'automatització industrial, robòtica, components i solucions per a la indústria manufacturera, i un gran congrés per aportar casos d'èxit d'aplicacions a la indústria del 'big data', 'cloud', intel·ligència artificial i Internet de les Coses per impulsar la competitivitat de les empreses".

Nebext (Next Business Exhibitions) és l'impulsor de l'esdeveniment -d'àmbit europeu-, mentre que el centre tecnològic Eurecat dirigeix el congrés, que comptarà amb 180 ponents nacionals i internacionals, i també es lliuraran premis amb el suport de la UE a les millors pràctiques per a la millora de la competitivitat industrial.

La zona de fira comptarà amb 200 expositors -el 20% internacionals-, i també hi haurà un espai, el Factory Innovation Theatre, de demostracions d'empreses i explicacions d'una selecció de startups de tot del món que aporten solucions noves per a la indústria, triades per la xarxa mundial de centres tecnològics, que agrupa a més de 700.

L'esdeveniment també compta amb el suport de la Generalitat i l'Ajuntament de Barcelona per convertir a la ciutat en "la capitalitat europea de la innovació industrial durant una setmana a l'any", ha indicat Planas.

Els participants d'Advanced Factories podran buscar oportunitats de negoci i generar contactes empresarials, així com conèixer unes 300 novetats aplicables a l'automatització industrial, podent veure en directe robots, impressores 3D i sistemes de realitat augmentada, entre uns altres.

Publicat: 21/03/2017

Etiquetes:innovació tecnològica

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Desenvolupen una aplicació de telemedicina per controlar les teràpies de ventilació mecànica als pacients

  • 17/06/2019

L’empresa OXIGEN salud, el centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio) i IRB... Llegir més

La NASA i el MIT creen un avió amb ales flexibles que canviaran per fer el vol més eficient

  • 09/04/2019

Investigadors de l'Institut de Tecnologia de Massachusetts (MIT) i la NASA han... Llegir més

Creen un nou convertidor de freqüència amb un grau de protecció i prestacions elevat

  • 16/02/2018

L’empresa Bonfiglioli ha presentat el nou model del convertidor de freqüència... Llegir més