Ampliació del canal de Panamà, una de les obres d'enginyeria més ambicioses

El proper 26 de juny és la data oficial per a l'estrena de l'ampliació del Canal de Panamà, un dels projectes d'enginyeria més ambiciosos i complexes de la història. Després de 9 anys de construcció i una inversió superior als 5.000 milions de dòlars, el tercer conjunt de comportes del canal permetrà duplicar el trànsit de navegació de vaixells més produnds, amb més capacitat de càrrega i millores en la gestió de la infraestructura. Per exemple, la major profunditat dels canals farà possible que hi circulin els gigantescos bucs tancs que transporten gas licuat, tot reduint 11 dies i un terç el cost del viatge d'anada i tornada a l'Orient. Malgrat tot, els grans petroliers no hi podran circular.

L'Autoritat del Canal de Panamà preveu que el trànsit passarà de 350 a 600 milions de tones per any pel canal. A dia d'avui ja hi circulen 14.000 bucs.

Per la construcció s'hi ha emprat 4,5 milions de metres cúbics de formigó i 220.000 tones d'acer. En el projecte hi han participat l'espanyola Sacyr, la italiana Impregilo, l'holandesa Jan de Nul i la panamenya Cusa.

 

Publicat: 26/05/2016

Etiquetes:Enginyeria construcció canal Panamà sacyr Panamà logística transport mercaderies

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Es lliuren els Premis Bonaplata 2018 per a la valoració del patrimoni industrial, tècnic i científic

  • 08/01/2019

L’Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d'Arqueologia... Llegir més

Enginyers del MIT proven el primer prototip d’avió propulsat sense combustible

  • 26/11/2018

Enginyers de l'Institut de tecnologia de Massachusetts (MIT), als Estats Units... Llegir més