AmazonGo: un supermercat de 4.000 m² amb només 3 treballadors

Fa gairebé dos mesos que Amazon va desvetllar els seus plans amb Amazon Go, un nou tipus de supermercat en què l'automatització arribarà a un nou nivell: res de caixers i sensors i càmeres de tot tipus s'aliaran amb els mòbils per eliminar les tradicionals cues per pagar.

Ara s'han perfilat més dades d'aquest futur dels supermercats en versió Amazon, i diverses fonts han indicat al New York Post com aquests supermercats podrien rondar els 4.000 m² i a dependre gairebé exclusivament d'una plantilla robòtica: només seran necessàries tres persones per gestionar la resta de l'operativa.

En aquests supermercats serà possible trobar fins a 4.000 productes diferents que fins i tot també entrarien en el segment farmacèutic, un sector que Amazon sembla voler també dominar.

Segons una de les fonts, "Amazon utilitzarà la tecnologia per minimitzar els costos laborals". Només tres treballadors serien necessaris en un mateix torn, amb una plantilla total que es limitaria a 10 persones per cobrir tots els torns. Segons estimacions preliminars podria arribar a tenir un marge de benefici operatiu d'un 20%, mentre que la mitjana del mercat és d'un 1,7% segons el Food Màrqueting Institute.

L'ambició de Amazon en el segment de l'automatització dels seus processos de venda i distribució és clara. Porta anys preparant la utilització de drones com a missatgers per a certs tipus d'enviaments i certs tipus de localitzacions en una tendència que va clarament dirigida a reduir costos de missatgeria.

Aquesta automatització és palesa també des de fa temps als grans centres d’emmagatzematge, en els quals robots Kiva (estil "Roomba") s'encarreguen de traslladar caixes amb tot tipus de productes d'un lloc a un altre perquè les comandes estiguin perfectament organitzades i preparades per al seu enviament. El gegant del comerç electrònic disposa de 45.000 robots als seus centres d’emmagatzematge i preparació de comandes, el que suposa un 50% d'augment sobre l'any anterior.

Publicat: 09/02/2017

Etiquetes:robòtica amazon

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Un equip català, el millor d'Europa de la VEX Robotics Competition

  • 15/05/2019

Els resultats assolits per l’associació de robòtica PUCRA, de l’Escola d’... Llegir més

Els exoesquelets arribaran al mercat industrial aquest mateix any

  • 21/02/2019

Els exoesquelets emplaçaran les cadires de rodes en un futur no gaire llunyà.... Llegir més

“La tecnologia brain-controlled robots ja s'està posant a prova per rehabilitar pacients que han patit un ictus”

  • 04/01/2019

Nascut a La Palma del Condado (Huelva), José del R. Millán és catedràtic de l’... Llegir més