Amazon Ground Station, el megagegant tecnològic apunta cap a l’espai

La companyia Amazon acaba d’anunciar un nou projecte amb el qual es proposa trencar barreres: Amazon Ground Station. Es tracta d’una infraestructura d'estacions amb la qual pretén solucionar un dels problemes que més pateixen les empreses que depenen dels satèl·lits: el cost de mantenir una estació a la Terra i la complexitat de gestionar els programes de software per al tractament de les dades recollides pels satèl·lits.

Les estacions d'Amazon Ground Station funcionaran amb una xarxa dedicada d'antenes low cost propietat de la companyia armamentística Lockheed Martin. Amazon s'hi ha associat per poder abaixar radicalment els preus de connectar-se a múltiples satèl·lits i aprofitar les dades que reben.

Amb el AWS Ground Station s’ha implantat com un servei administratiu que permet controlar les comunicacions dels satèl·lits, descarregar mitjançant un enllaç les dades recollides i procesar-les. Tot això d’una forma senzilla i rentable, sense haver de preocupar-se per crear o administrar una infraestructura d’estació terrestre pròpia. La implantació d’AWS Ground Station elimina tots els problemes mitjançant la entrega d’una estació terrestre global com a servei per les empreses. Suministrarà el accés directe als serveis i a l’infraestructura global de AWS, inclosa la xarxa de fibra global de baixa latència. Amb tot això AWS busca oferir una forma més assequible a les empreses que utilitzen serveis de satèl·lits perquè es concentren en fer créixer el seu negoci sense preocupar-se per la infraestructura per connectar-se amb els satèl·lits. 

 

Publicat: 13/12/2018

Etiquetes:amazon satèl·lit espai comunicació estació AWS global

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Amazon crearà més de 2.500 nous llocs de treball a Catalunya en els propers tres anys

  • 06/04/2017

El gegant del comerç electrònic Amazon ha anunciat aquest dijous l'obertura... Llegir més

AmazonGo: un supermercat de 4.000 m² amb només 3 treballadors

  • 09/02/2017

Fa gairebé dos mesos que Amazon va desvetllar els seus plans amb Amazon Go, un... Llegir més

VÍDEO: Amazon completa el primer enviament comercial amb drons de la història en tretze minuts

  • 15/12/2016

El 7 de desembre passat, l’empresa nascuda el 1994 a Seattle (EUA) va portar a... Llegir més