ABB adquireix la catalana Nub3D i reforça la seva divisió robòtica

La multinacional suïssa ABB ha adquirit la companyia barcelonina Nub3D, especialista en el desenvolupament de sistemes òptics de mesurament 3D destinats a optimitzar la inspecció i la qualitat en processos de fabricació. Nub3D, que ha estat comprada per un import no s'ha revelat, passarà a integrar-se en la divisió de robòtica i moviment d'ABB.

Els productes de Nub3D s'empren en sistemes automatitzats d'inspecció i control de qualitat per a fabricants i transformadors d'acer i alumini, estampadores de xapa, fabricadores de motlles i matrius durant el conformat plàstic de metalls, i per les indústries d'automoció, béns i equips, etc. La companyia barcelonina factura una mica menys d'1 M € anuals i compta amb més de 15 empleats.

Nub3D ja mantenia un acord de col·laboració amb ABB, amb la qual ha desenvolupat dues solucions d'inspecció de qualitat automatitzades i completament robotitzades (FlexInspect i InspectPack). La tecnologia 3D de Nub3D registra i compara ràpidament dades geomètriques i superficials molt detallades amb models CAD digitals que permeten l'automatització de la inspecció de peces i peces fabricades. Això ajuda les fàbriques a reduir els temps de cicle, augmenta la qualitat del producte i redueix el risc d'errors de control de qualitat. La seva gamma de productes 3D inclou escàners de llum blanca, escàners automatitzats, sistemes portàbles de mesurament de coordenades i programari de digitalització.

Segons Sami Atiya, president de la divisió de robòtica d'ABB, "amb aquesta adquisició ens acostem un pas més a la fàbrica del futur. A mesura que els processos d'automatització dels nostres clients es fan més avançats i els cicles de producció s'escurcen, la capacitat d'automatitzar de manera eficient les inspeccions de qualitat es converteix en un avantatge competitiu convincent".

La divisió de robòtica de ABB factura anualment a Espanya al voltant de 70 M €, aproximadament el 10% dels ingressos de la multinacional suïssa a l'estat espanyol, que el 2015 va consolidar unwa vendes de 703 M € a Espanya, amb 2.218 empleats.

Publicat: 16/02/2017

Etiquetes:robòtica impressio 3D

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

Enginyeria al servei de la llar

  • 17/09/2018

Un exemple quotidià com l’arribada de la fibra òptica a pobles i ciutats ens... Llegir més

Tendències en robòtica 4.0

  • 11/07/2018

El mes d’abril passat es va celebrar una nova edició de la Hannover Messe, la... Llegir més