El 45% de les empreses catalanes incrementarà la facturació gràcies a la innovació, segons el Baròmetre de la Innovació

El Baròmetre de la Innovació, elaborat per ACCIÓ, també apunta que un 21,5% de les empreses catalanes crearà nous llocs de treball com a conseqüència d’innovar.

El 44,9% de les empreses catalanes incrementarà la facturació i el 21,5% crearà nous llocs de treball com a conseqüència d’innovar. Són dues de les principals conclusions de la nova edició del baròmetre elaborat l’agència per a la competitivitat de l’empresa de la Generalitat de Catalunya depenent del Departament d’Empresa i Coneixement. En el marc de la presentació del Baròmetre de la Innovació, el conseller delegat d’ACCIÓ, Joan Romero, sostenia que amb aquestes dades “s’evidencia l’impacte de la innovació en la competitivitat de les empreses: la  innovació genera eficiència, reducció de costos, més valor afegit... però també es tradueix en més facturació i creació de llocs de treball”.

Pel que fa al perfil, l’estudi conclou que les noves empreses són les que concentren una major activitat innovadora. En concret, el 75,2% de les empreses de menys de 5 anys innova, un percentatge superior a la resta de trams d’edat i seguida per les companyies de més de 50 anys (el 59,6% d’aquestes empreses catalanes ha innovat l’any 2017). 

Es tracta de la quarta edició d’aquest estudi, que radiografia la situació de la innovació empresarial a Catalunya a partir d’enquestes a 1.200 empreses catalanes de més de 9 treballadors, una mostra representativa pel conjunt de Catalunya. 

 

Publicat: 25/07/2018

Etiquetes:startups empresa negoci catalunya

Comparteix a
Cap vot de moment

Articles relacionats

IQS Tech Factory porta per primer cop els seus projectes emprenedors al 4YFN

  • 26/02/2019

Aquest any, IQS Tech Factory, el centre d'emprenedoria d'IQS i la primera... Llegir més

10 start-ups industrials. Del prototip fins a la fàbrica en sis mesos

  • 13/09/2018

L’IQS Tech Factory ha donat el tret de sortida a una nova edició de l’IQS Next... Llegir més

CaixaBank, Seat, Telefónica, Agbar i Naturgy s’alien per atraure innovació

  • 30/07/2018

CaixaBank, Seat, Telefónica, Agbar i Naturgy, cinc grans empreses que... Llegir més